УКР РУС

Шахтар готується до важкого "літа коротких контрактів"– одного лідера доведеться продавати, ще 2 під питанням

22 травня 2023 Читать на русском

Шахтар повинен ухвалювати чіткі рішення щодо Трубіна, Бондаря і Криськіва, контракти яких завершуються за рік.

"Гадаю, що Шахтар буде змушений продавати Трубіна. Мені відомо, що Анатолій та його представники не налаштовані продовжувати контракт. З іншого боку, Шахтар вже знайшов йому якісну заміну в особі Дмитра Різника. Шкода, що він зазнав травми. Я знаю, що по тренувальному процесу в Шахтарі ним були дуже задоволені. В деяких аспектах навіть сильніший за Трубіна.

У Шахтарі відреагували на чутки про відхід Йовічевіча і призначення ван Леувена

Щодо Криськіва і Бондаря. Ніхто ні з ким контракти ще не продовжував. У обох до літа 2024 року. Не думаю, що хтось з цих гравців вже має рівень для топ-клубів з топ-ліги. Але вони якісні футболісти і можуть грати в топ-5 чемпіонатах Європи. Вони повинні усвідомлювати, що у Європі можна грати, а можна й не грати. Натомість в Шахтарі є стабільне місце в основі.

Я розмовляв нещодавно з Бондарем. Він не приховує, що якщо покидати Шахтар, то тільки заради топ-5 чемпіонату Європи. Умовна Туреччина його не цікавить. Агент розповідає про інтерес з Франції, Німеччини, Італії, але без конкретики. Я не відчув, що у Бондаря є бажання кров з носа покинути Шахтар. Якщо не буде гідних пропозицій від топ-5, то з радістю залишиться у Шахтарі. Але настане гаряча літня трансферна пора, і все почне рухатись, якось змінюватись", – резюмував Вацко у ефірі Вацко on air.

Шахтар переміг Верес і знову обійшов СК Дніпро-1 – матч пройшов з вболівальниками, хоча УПЛ погрожувала зняти очки