УКР РУС

Шахтар близький до отримання прямої путівки в груповий турнір ЛЧ 2022/23 – потрібна лише одна умова

2 травня 2022 Читать на русском

Після дискваліфікації російських клубів з єврокубків на наступний сезон "гірники" мають великі шанси напряму кваліфікуватися в груповий турнір.

Сьогодні, 2 травня, УЄФА офіційно продовжив дискваліфікацію росіян з усіх змагань під своєю егідою. Відповідно, у єврокубковому сезоні 2022/23 російських клубів не буде.

УЄФА офіційно дискваліфікував російські клуби і збірні з єврокубків та інших турнірів сезону 2022/23

Таким чином, таблиця коефіцієнтів УЄФА і схема кваліфікації на наступний сезон зазнали певних змін. Чемпіон Шотландії (найімовірніше, це буде Селтік), яка в рейтингу асоціацій іде 12-ю, вже отримав пряму путівку в груповий турнір ЛЧ. Близька до цього і Україна.

Щоб Шахтар, який відповідно до офіційних результатів УПЛ 2021/22 став першим, напряму вийшов у груповий турнір, потрібно, щоб Вільяреал не виграв Лігу чемпіонів 2021/22. Тоді відбудеться офіційний перерозподіл єврокубкових квот і чемпіон України напряму кваліфікується в ЛЧ на наступний сезон. Перемога Ман Сіті, Реала чи Ліверпуля для нас не має різниці, позаяк усі ці команди вже гарантували собі участь в ЛЧ через чемпіонати.

Шанси на виліт Вільяреала цілком реальні, адже команда Унаї Емері програла Ліверпулю у першому півфіналі (0:2) і може вже завтра припинити боротьбу за трофей. Відповідно, буквально за добу "гірники" можуть офіційно стати учасником ЛЧ 2022/23.

Росія напала на Україну: окупантів не буде в єврокубках, колишній тренер Динамо розніс ворожих солдатів (LIVE)