УКР РУС

Шахтар – Айнтрахт: передматчева прес-конференція Аді Хюттера

13 лютого 2019 Читать на русском

Головний тренер Айнтрахта Аді Хюттер поділився очікуваннями від першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи проти Шахтаря.

"Політ до Харкова був приємний, все добре. Матимемо достатньо часу в місті та на стадіоні, щоб вивчити обстановку та підготуватися до матчу.

Шахтар – Айнтрахт: німецька команда прилетіла у Харків на матч Ліги Європи

Ми проаналізували записи гри Шахтаря проти Хоффенхайма, інших матчів, спарингів. Не відкрили ніякий секрет, просто проводимо звичайну підготовку. Команда суперника за останній час не надто змінилася – лідери ті ж: Марлос, Тайсон. Ми планомірно готувалися до зустрічі.

Ситуація змінилася у порівнянні з груповим етапом. Ми усвідомлюємо, що виходимо проти команди високого рівня. Я б поставив Шахтар вище за Лаціо та Марсель, проти яких доводилося грати в групі. Зараз нам потрібно не просто забити, а й не пропустити.

Шахтар нагадує такі топові команди Бундесліги, як дортмундську Борусію та Баварію. Думаю, якби донеччани виступали в німецькому чемпіонаті, то претендували б на найвищі місця.

Суперник Шахтаря Айнтрахт має найкращий напад у Європі – вони обігнали тріо Ліверпуля

Повинні зіграти тактично правильно, не давати супернику вільних зон. Вважаю, що лівий фланг Шахтаря з Тайсоном є сильнішим. Мусимо надійно відіграти як з м'ячем, так і без. Постараємося скористатися моментами, коли вони втрачатимуть м'яч, помилятимуться. Вирішальне значення матимуть концентрація та організація.

Так, я свого часу проходив Шахтар і Динамо, але це не має відношення до завтрашнього матчу. Зараз в мене зовсім інша команда. Тоді ми були "темною конячкою", на нас не ставили. Тепер все по-іншому.

Шанси 50 на 50. Айнтрахт добре пройшов груповий етап, а Шахтар – сильна команда з Ліги чемпіонів. Формально, Шахтар фаворит, але долю зустрічі вирішать деталі.

Тренер – злий геній Динамо і Шахтаря, гравці – суперники збірної України. Айнтрахт: все про опонента "гірників" у ЛЄ

Чи підказував щось Ігор Сімонов (менеджер-адміністратор) про Шахтар? Я не повинен у нього запитувати поради. В мене є фахівці, які вивчали суперника. Також зі сторони Ігоря було б не дуже гарно розказувати все, що він знає про Шахтар, адже він виступав за них.

Холод в Україні? Повірте, в мене в Австрії снігу більше. Пізній час початку матчу не є проблемою. Труднощі футболістам може створити льодяний вітер, однак вони повинні впоратися з цим", – сказав Хюттер.