УКР РУС

Валенсія врятувала нічию з Бетісом, Атлетіко розтрощив Ейбар, Вільяреал знищив Леванте

18 квітня 2021 Читать на русском

У неділю, 18 квітня, стартував 33-й тур чемпіонату Іспанії. Рахунки та огляд матчів – в цій новині на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 33-й тур

Осасуна – Ельче – 2:0

Голи: Барха, 38, Гонсалес, 68 (авт)

Реал Сосьєдад – Севілья – 1:2

Голи: Карлос Фернандес, 5 – Фернандо, 22, Ен-Несірі, 24

Алавес – Уеска – 1:0

Гол: Батталья, 85

Атлетіко – Ейбар – 5:0

Голи: Корреа, 42, 44, Карраско, 49, Льоренте, 54, 68

Кадіс – Сельта – 0:0

Бетіс – Валенсія – 2:2

Голи: Фекір, 12, Каналес, 42 – Гедеш, 22, Солер, 61 (пен)

Леванте – Вільяреал – 1:5

Голи: Мальса, 21 – Поштіго, 9 (аг), Морено, 13, Чуквуезе, 63, 75, Везу, 72 (аг)

Барселона виграла Кубок Іспанії, знищивши Атлетік: "блаугранас" готові до чемпіонства, нові рекорди Мессі, де Йонг – MVP

Програму ігрового дня відкривали поєдинки Осасуна – Ельче та Реал Сосьєдад – Севілья. Ельче перебував у зоні вильоту і вкрай потребував очок, але саме гості пропустили незадовго до перерви – за Осасуну забив Барха. У другому таймі памплонці подвоїли перевагу. Дієго Гонсалес намагався випередити суперника, але вразив власні ворота. 2:0 – Осасуна перебуває на 12-му місці та практично гарантувала собі збереження прописки в Прімері. Ельче і далі в зоні вильоту.

Гра Реал Сосьєдад – Севілья вважалася однією із центральних у турі, адже зустрічалися 4 і 5 команди Прімери. Щоправда, баски де-факто не мають шансів на топ-4, адже команда Лопетегі на момент початку гри відірвалася аж на 14 очок. Але це не завадило Сосьєдаду відкрити рахунок вже в дебюті – Карлос Фернандес отримав м'яч у штрафному і другим дотиком вразив дальній кут. Втім, ще до перерви Севілья забила двічі у відповідь. Спершу Фернандо проштовхнув м'яч повз кіпера з лінії воротарського, а за 2 хвилини Ен-Несірі розстріляв ворота з вбивчої позиції та вивів андалусійців вперед. Цей гол став останнім у матчі – Севілья може починатися готуватися до ЛЧ, адже втратити таку перевагу стане чимось із розряду фантастики. Нервіонці четверті, а від лідера їх відділяють 3 пункти (щоправда, Барса, Реал і Атлетіко зіграли на матч менше).

Представники трясовини турнірної таблиці Прімери – Алавес та Уеска – у першому таймі так і не змогли виявити сильнішого. Команди до 80-ї хвилини спромоглись завдати лише по одному удару у площину воріт один одного, тож безгольова нічия – була б більш ніж справедливим підсумком їхнього протистояння. Однак, господарі бились до останнього і за 5 хвилин до завершення матчу змогли забити: після удару зі штрафного і кількох рикошетів м'яч прилетів на ногу Родріго Баттальї і останній потужним ударом мало не порвав сітку воріт.

Найгірша команда Ла Ліги зуміла протриматись у матчі проти лідера – Атлетіко – майже увесь тайм. Лише за три хвилини до перерви дубль Анхеля Корреа розвіяв сподівання гостей бодай на очко. Після відпочинку швидкі голи Янніка Карраско та Маркоса Льоренте довели рахунок до непристойного. Згодом останній оформив дубль і приніс мадридцям 70 очок і першу сходинку турнірної таблиці. В свою чергу Ейбар з 23-ма пунктами і надалі залишається головним претендентом на виліт в Сегунду.

Кадіс у матчі з Сельтою, попри шалену перевагу суперника, зумів втримати свої ворота недоторканими. Більше того, саме господарі у першому таймі змарнували два вбивчі моменти після ударів Рубена Собріно та Альваро Негредо – Іван Віллар цього вечора ловив все, що летіло у площину його воріт.

"Кельтам" таки вдалось забити наприкінці першого тайму, однак арбітр угледів офсайд і скасував взяття воріт. Єремія Ледесма в середині другої сорокап'ятихвилинки також довів, що їсть свій хліб не просто так – Деніс Суарес після пострілу під поперечину вже бачив м'яч у сітці, однак кіпер Кадіса вчасно зреагував.

Бетіс забив у ворота Валенсії вже на початку матчу: Набіль Фекір потужним ударом замкнув передачу після розіграшу кутового. В середині тайму "кажани" відігрались – Гонсалу Гедеш несподівано для голкіпера пробив з-за меж штрафного у дальній кут воріт. Клаудіо Браво у стрибку намагався дотягнутись до м'яча, але запізніла реакція зіграла свою справу.

Та все ж на перерву переможцем пішов Бетіс: Серхіо Каналес після розіграшу штрафного з дальної дистанції по центру прошив голкіпера. Після відпочинку Алекс Морено зіграв рукою у власному штрафному і Карлос Солер з пенальті повернув надію на звитягу Валенсії. На більше команд не вистачило.

В останньому матчі ігрового дня Вільяреал розгромив Леванте. Дубль оформив Чуквуезе, одним голом відзначився Морено, а ще два м'ячі забили у свої ворота гравці Леванте. Гол преситижу оформив Мальса, обікравши гостей перед штрафним майданчиком. Вільяреал набрав 49 очок і піднявся на 5 місце.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ