УКР РУС

Вальядолід без Луніна не втримав перемогу над Валенсією, Севілья переграла Мальорку: 18 тур Прімери, субота

21 грудня 2019 Читать на русском

У рамках 18-го туру у Прімері в суботу відбулось кілька матчів. Звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 18-й тур

Мальорка – Севілья – 0:2

Голи: Д. Карлос, 20, Банега, 63 (пен.)

Вільяреал – Хетафе – 1:0

Голи: Гомес, 52

Вилучення: Олівера, 61 (друга жовта картка, Хетафе)

Вальядолід – Валенсія – 1:1

Голи: Гвардіола, 83 – Вальєхо, 90+4

Суботня програма 18-го туру іспанської Прімери відкривалась поєдинком між Мальоркою та Севільєю. Підопічні Лопетегі повели у рахунку на 20-й хвилині – Дієго Карлос випередив голкіпера після подачі з кутового та переправив м'яч у ворота. Наприкінці тайму Мальорка зрівняла, однак арбітр разом із VAR гол скасували через офсайд. По перерві севільці подвоїли свою перевагу – Банега реалізував пенальті за фол Рахмана Баби у власному штрафному. Більше команди не забивали – 0:2, у команди Лопетегі, яка йде третьою, лише на 2 очки менше, ніж у Реала та Барселони.

Вільяреал на власному полі приймав Хетафе, який непогано почувається у поточному сезоні. Володарі четвертої сходинки значно поступались супернику у всіх компонентах гри, але зуміли вистояти у першому таймі. По перерві Мойзес Гомес вивів "жовту субмарину" вперед, а згодом Матіас Олівера протягом двох хвилин отримав дві жовті картки і залишив гостей у меншості. Господарі впевнено довели гру до кінця і святкували таку важливу для себе перемогу.

Вальядолід Андрія Луніна зустрічався вдома з Валенсією. Українець, на відміну від кубкового матчу, залишився у запасі господарів. У першому таймі Вальядолід виглядав, на диво, краще й мав більше нагод відкрити рахунок, однак зробити цього не зміг. Такий баланс сил зберігся й у другій половині, а пасивністю "кажанів" зрештою скористався Серхі Гвардіола, який на 83-й хвилині вивів господарів уперед. Втім, Валенсія на 4-й компенсованій хвилині вирвала нічию завдяки голу Вальєхо – 1:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ