УКР РУС

Гранада у компенсований час врятувала нічию з Бетісом, Севілья не змогла перемогти Леванте: 29-й тур Ла Ліги, понеділок

16 червня 2020 Читать на русском

В рамках прем'єрного поєдинку 29-го туру чемпіонату Іспанії Леванте відібрав очки у Севільї, а Гранада врятувала нічию з Бетісом (2:2).

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 29-й тур

Леванте – Севілья – 1:1

Голи: Дієго Карлос, 88 (автогол) – де Йонг, 46

Бетіс – Гранада – 2:2

Голи: Каналес, 84 (пен), Тельйо, 88 –Фернандес, 29, Сольдадо, 90+1

Черговий тур іспанської Прімери відкривав поєдинок у Валенсії, де місцевий Леванте приймав Севілью. "Жаби" могли відкрити рахунок вже на 3-й хвилині зустрічі, коли Коке вирвався на кут воротарського й пробив під ближню стійку – Вацлік врятував. Андалусійці огризнулися подачею Ель-Хаддаді, яка несподівано влучила у поперечку, та дальнім ударом де Йонга по центру. Вашій увазі було продемонстровано звіт по всіх моментах першого тайму.

Другий стартував з голу Севільї вже на 30-й секунді – Ель-Хаддаді прострілив з лівого флангу на дальню стійку, а де Йонг замкнув. Леванте відповів... нічим. Севілья відповідала взаємністю. Тиша тривала до 80-х хвилин, коли команди розмінялися моментами: Кунде вистрілив метрів з 35-ти повз ліву дев'ятку, а Ернані пробив у порожні ворота з гострого кута – Кунде врятував! Зрештою, більш активні господарі відігралися на 88-й після простріла Мірамона, який Вацлік відбив прямо в Дієго Карлоса; від нього м'яч влетів у ворота – 1:1. Майораль на 90-й хвилині міг і перемогу вирвати для Леванте, однак його постріл з лівого кута дістав Вацлік. Нічия у Валенсії.

Програму дня завершував поєдинок у Севільї на "Беніто Вільямарін", де Бетіс приймав сусідів з Гранади. Початок андалусійського дербі пройшов за явної переваги гостей, яким вдалося провести чотири непоганих удари в площину за півгодини – зрештою, контратака на 29-й хвилині завершилась прострілом Пуертаса й гольовим замиканням Фернандеса. Бетіс серйозно додав під кінець першого тайму, але зрівняти рахунок до перерви "огірки" не зуміли.

На старті другого тайму "вердібланкос" могли відновити статус-кво, однак фантастичний постріл Фекіра з дистанції в дальню дев'ятку та дальній удар Педраси не стали проблемою для Руя Сілви. Надалі Бетіс не збавляв обертів, змусивши Гранаду оборонятися всією командою, але моментів не виникало аж до 84-й хвилини, коли Вальєхо сфолив проти Іглесіаса у власному штрафному. Арбітр призначив пенальті, а Каналес впевнено його реалізував – 1:1. Гостей колихнуло, і Крістіан Тельйо на 88-й ударом метрів з 25-ти поцілив у дальній кут – 2:1. Здавалося, що це кінець, але на 90+1 Сольдадо прийняв подачу з кутового й потужним пострілом злету прошив ближній кут – 2:2! Саме з цим рахунком матч і завершився.

Реал Мадрид переміг Ейбар: неоднозначий рестарт "бланкос" з елементами ганьби, яскраве повернення Азара та крутий Куртуа