УКР РУС

Хетафе потіснив Атлетіко із зони Ліги чемпіонів, Севілья перестріляла Осасуну: 26-й тур Ла Ліги, неділя

1 березня 2020 Читать на русском

В неділю в рамках 26-го туру Ла Ліги відбулись 4 матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 26-тур

Севілья – Осасуна – 3:2

Голи: Ен-Несірі, 13, 90+3, Окампос, 45+1 – Умп'єррес, 64, Торрес, 73 (пенальті)

Вилучення: Ерерра, 54 (О)

Атлетік – Вільяреал – 1:0

Голи: Р. Гарсія, 56 (пенальті)

Нереалізований пенальті: Вільямс, 66 (А.)

Еспаньйол – Атлетіко – 1:1

Голи: Савіч, 24 (автогол) – Ньїгес, 47

Мальорка – Хетафе – 0:1

Гол: Максімовіч, 68

Вилучення: Севілья, 90+1 (М.)

Сельта відібрала очки у Гранади, гол Лукаса Переса допоміг Алавесу розписати нічию з Леганесом: 26 тур Ла Ліги, субота

Недільний ігровий день розпочав поєдинок Севілья – Осасуна. Господарям вдалось забезпечити собі комфортну перевагу в рахунку вже в першій половині зустрічі. На 13-й хвилині Ен-Несірі вийшов віч-на-віч із воротарем і легко переграв його, спрямувавши м'яч у правий нижній кут. Під завісу тайму Окампос головою замкнув простріл з кутового – 2:0.

Нервіонці продовжували тиснути, а на 54-й гості ще й залишились у меншості – голкіпер необачно зіграв рукою поза межами штрафного майданчика. Але це не зламало дух гравців Осасуни. На 64-й Торрес зі штрафного удару навісив у карний майданчик, а Умп'єррес замкнув головою. Трохи згодом, арбітр призначив пенальті, яке реалізував той же Торрес, зрівнявши рахунок у матчі. Але на 90+3 Ен-Несірі своєчасно опинився у штрафному на добиванні, і не змарнував момент, принісши перемогу своїй команді. Завдяки цій перемозі Севілья піднялась на 3-ю сходинку першості із 46-ма пунктами, натомість Осасуна із 31-м очком посідає 12-ту сходинку турнірної таблиці.

Атлетік зустрічався із Вільяреалом. Початок матчу нічим цікавим глядачам не запам'ятався. Команди вели гру із перемінним успіхом, але забити не вдалось жодній.

Господарям вдалось вийти вперед аж на 56-й хвилині. Вільямс заробив пенальті, а Гарсія його реалізував, легко перегравши воротаря. Трохи згодом Мартінес заробив ще один пенальті, але той же Вільямс не зміг його реалізувати. Гравці Вільяреала намагались відігратись, проте захист суперника діяв на "відмінно". Завдяки цій перемозі Атлетік із 34-ма очками посідає 10-ту сходинку турнірної таблиці, натомість Вільяреал залишився на 8-й із 38-ма пунктами.

Еспаньйол приймав мадридський Атлетіко. На 24-й хвилині господарі змогли відкрити рахунок завдяки помилці Савіча, який вніс м'яч у власні ворота. "Матрацники" намагались відігратись, активно пресингуючи суперника, але у першій половині зустрічі їм це не вдалось.

Шанс зрівняти рахунок випав гостям відразу після перерви. На 47-й Ньїгес після прострілу зі штрафного удару підхопив м'яч і потужно пробив з лінії штрафного майданчика у праву дев'ятку. В результаті цієї нічиї Атлетіко залишився на 4-й сходинці чемпіонату із 44-ма пунктами, натомість Еспаньйол не зумів вийти із зони вильоту і посідає 20-те місце із 20-ма очками.

Ігровий день завершував поєдинок на Балеарських островах Мальорка – Хетафе. Перша половина зустрічі не подарувала глядачам жодного цікавого моменту.

На 68-й Кенеді чудово навісив у карний майданчик, а Максімовіч замкнув головою, вивівши свою команду уперед. "Червоно-чорні" прагнули відігратись та навіть створили кілька небезпечних моментів, але захист суперника відводив від штрафного майданчика будь-які ризики. Завдяки цій перемозі Хетафе із 45-ма очками піднявся на 4-ту сходинку турнірної таблиці, натомість Мальорка із 22-ма пунктами посідає 18-те місце та залишилась у зоні вильоту.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ