УКР РУС

Барселона розгромила Кадіс у матчі з шокуючою зупинкою, Атлетіко розбив Сельту, Севілья перемогла вперше у сезоні

10 вересня 2022 Читать на русском

В рамках суботньої програми 6-го туру Ла Ліги було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 5-й тур

Еспаньйол – Севілья – 2:3

Голи: Хоселу, 45+4 (пен), Брейтвет, 62 – Ламела, 1, Кармона, 26, 45

Вилучення: Ламела, 86 (Севілья)

Кадіс – Барселона – 0:4

Голи: Де Йонг, 55, Лєвандовскі, 65, Фаті, 86, Дембеле, 90+2

Атлетіко – Сельта – 4:1

Голи: Корреа, 9, Де Пауль, 50, Карраско, 66, Нуньєс, 83 (автогол) – Вейга, 71

Севілья жахливо розопочала сезон, набравши всього одне очко у чотирьох турах Ла Ліги й зазнавши розгрому від Ман Сіті в ЛЧ. Ще одна поразка могла коштувати Хулену Лопетегі роботи, та і футболістам "рохібланкос" навряд чи подобалось триматись біля дна таблиці. У виїзному матчі проти Еспаньйола нервіонців влаштовувала тільки перемога.

Холанд жартома звернувся до легенди Ла Ліги після погрому Севільї у Лізі чемпіонів

Гості налаштувались як слід, влаштувавши розгром за тайм. Вже на 45-й секунді зустрічі Ламела отримав проникний пас від Кармони на правий край штрафного й покотив м'яч повз голкіпера, відкривши рахунок. На 26-й хвилині Кармона відзначився сам, зігравши на добиванні після замикання кутового, а на 29-й Хосе обікрав Кармону перед воротами й оформив дубль. 0:3!

Здавалося, що після цього всі питання будуть закриті, однак на 4-й компенсованій хвилині Еспаньйол повернувся у гру, заробивши пенальті. Хоселу впевнено його реалізував. На 62-й же хвилині Брейтвейт скоротив відставання до мінімуму, замкнувши подачу з флангу, а потім зігравши на добиванні. 2:3! Після цього каталонці змарнували ще декілька моментів, а на останні 16 хвилин вони залишились у більшості завдяки вилученню Ламели. Втім, дотиснути суперника не вдалося – Севілья втримала дебютну перемогу в сезоні!

Барселона приїхала у гості до Кадіса. "Жовта субмарина" була останньою командою без голів у топ-5 ліг Європи, тож очікувався легкий винос аутсайдера. Хаві у зустрічі з таким суперником вирішив провести ротацію, надавши відпочинок Лєвандовскі, Кунде, Педрі, Дембеле та Еріку Гарсії – натомість, у старті вийшли Депай, Піке, Де Йонг, Торрес і дебютант Бєльєрін. Перший тайм показав, навіщо Барса скуповувала зірок влітку.

Облегшений склад, близький до торішнього, домінував і створив низку гострих моментів, але реалізація шкутильгала. Особливо слабко виглядав Депай, який на 35-й хвилині примудрився не влучити у ворота з п'яти метрів. Найкращий момент мав Рафінья – на 10-й хвилині він з лінії штрафного пробив у стійку, а постріл Торреса з добивання парирував Ледесма. Крім того, в середині першого тайму арбітр не призначив пенальті за явний фол Альєхо проти Бальде, а перед перервою Ферран закрутив м'яч з кута штрафного над дальньою дев'яткою.

Дотиснути Кадіс вдалося на початку другого тайму. На 55-й хвилині Рафінья відкрився на правому фланзі й виконав проникну передачу на хід Гаві – той увірвався на край штрафного й виконав простріл, Ледесма вибив його, а Де Йонг тут же зіграв на добиванні. 0:1! Одразу після цього Хаві провів потрійну заміну, кинувши у бій Лєвандовскі, Дембеле й Педрі.

На 65-й хвилині цей хід приніс Барселоні другий гол. Він виявився дуже схожим на перший, тільки тепер прострілював Рафінья – Де Йонг спробував замкнути й зіткнувся з Ледесмою, а Лєвандовскі прибіг на відскок і вколотив м'яч у сітку. 0:2!

На 83-й хвилині гру призупинили через проблеми із серцем у одного із вболівальників. Ледесма перекидував дефібрилятор на трибуни, туди ж побіг кардіолог і понесли ноші. По стадіону через гучномовець спитали, чи є серед глядачів ще один кардіолог і чи може він допомогти. Він знайшовся. Зрештою, постраждалого реанімували й евакуювали.

Поєдинок продовжився, і вже за три хвилини після його відновлення Барселона довела справу до розгрому. Лєвандовскі відкрився під передачу на хід, прикрив м"яч корпусом від Сальдуа, увійшов у штрафний і віддав пас Фаті. Ансу пробив у порожні ворота. У компенсований час Дембеле з передачі Роберта ще й четвертий гол вколотив, встановивши остаточний рахунок – 0:4. "Блаугранас" перервали 4-матчеву безвиграшну серію у протистоянні з Кадісом.

Програму дня завершував поєдинок у Мадриді, де Атлетіко приймав Сельту. Галісійці здорово розпочали сезон, набравши рівну з "матрацниками" кількість очок, тож матч очікувався цікавий. Гості дійсно виглядали сильно, тримаючи м'яч 53% ігрового часу й набивши вдвічі вищий показник очікуваних голів – втім, за показником реальних сталася катастрофа.

Атлетіко влаштував розгром за годину. Вже на 9-й хвилині Корреа відкрив рахунок, завершивши красиву атаку з проникним пасом Де Пауля. На початку другого тайму Де Пауль подвоїв перевагу господарів, шикарно пробивши з-за меж штрафного у дальній кут, а на 66-й Карраско влетів на лівий край карного майданчика й забив третій гол.

Сельта відіграла один м'яч зусиллями Вейги, але на 83-й хвилині автогол Нуньєса встановив остаточний рахунок зустрічі – 4:1! Атлетіко громить галісійців.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ