УКР РУС

Севілья розгромила Ельче завдяки перформансу героїв ЧС-2022, Бетіс дотиснув Хетафе, Кадіс покинув зону вильоту

29 січня 2023 Читать на русском

В рамках суботньої програми дня в 19-му турі Ла Лізі свої матчі зіграли команди з Андалусії. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 19-й тур

Севілья – Ельче – 3:0

Голи: Ен-Несірі, 29, 45+3, Акунья, 43

Вилучення: Бігас, 41 (Ельче)

Кадіс – Мальорка – 2:0

Голи: Бонгонда, 10, Алес, 38 (пен)

Хетафе – Бетіс – 0:1

Гол: Іглесіас, 86 (пен)

Севілья у минулому турі нарешті покинула зону вильоту – і повертатись туди андалусійці точно не бажали. В домашньому поєдинку проти Ельче "рохібланкос" влаштовувала тільки перемога. Благо, суперник не виграв жодного матчу в поточному розіграші Ла Ліги.

Сенсаційний трансфер Луніна: партнер Циганкова закрив останню лазівку – авторитетний інсайдер дивується

Підопічні Хорхе Сампаолі зробили все, як слід, влаштувавши розгром ще до перерви – 3:0. Ен-Несірі зробив дубль, ставши найкращим бомбардиром Прімери у 2023 році (у форварда збірної Марокко вже 6 голів). Акунья ж оформив гол+пас – і це перший гол+пас чемпіона світу за 99 матчів у складі Севільї.

Наприкінці першого тайму гості ще й меншості залишились, тож шансів на якийсь камбек у них не було. За весь матч вони провели всього 6 ударів. Втім, Севілья по перерві не стала влаштовувати різанину. Фінальний свисток зафіксував тріумф "рохібланкос" з рахунком 3:0! Нервіонці відірвались від зони вильоту на 4 очки.

Кадіс приймав Мальорку. Господарі у випадку перемоги покинули б зону вильоту, а от гості могли навіть за зону єврокубків зачепитись. Мотивація андалусійців спрацювала краще – в першому таймі вони провели аж 7 ударів, майже нічого не дозволивши біля власних воріт. Це вилилось у гол вже на 10-й хвилині (відзначився Бонгонда) та пенальті, який на 38-й хвилині реалізував Алекс Фернандес.

В другому таймі балеарці дещо додали в активності, але відіграти бодай один м'яч їм не вдалося. Фінальний свисток зафіксував перемогу Кадіса з рахунком 2:0. "Жовта субмарина" покинула зону вильоту, піднявшись на 16 позицію в турнірній таблиці.

Інший андалусійський клуб – Бетіс – здобув виїзну перемогу над Хетафе. Це було абсолютно заслужено. "Вердібланкос" провели в два рази більше ударів і награли на 1,46 очікуваних голів (проти 0,27 у мадридців), створивши мінімум три явних гольових нагоди. Тим не менш, відкрити рахунок підопічним Мануеля Пеллегріні вдалося аж на 86-й хвилині, причому з пенальті. Його реалізував Борха Іглесіас.

Нападник встановив рекорд, реалізувавши усі 15 своїх пенальті у Ла Лізі. Це найвищий показник для усіх пенальтистів чемпіонату Іспанії, у яких теж 100% влучних пострілів з "позначки". Саме цей рекорд і визначив долю протистояння, адже більше голів не забивали. Бетіс набрав 31 очко, наздогнавши Вільяреал (п'яту команду в таблиці) та Атлетіко (четверту).

Циганков, Гвардіола, Смалійчук, Жирона: трансфер у скромний середняк Ла Ліги – це добре чи погано?