УКР РУС

Барселона не залишила шансів Вальядоліду, Вільяреал вирвав нічию в Атлетіка та інші матчі 15-го туру Ла Ліги

23 грудня 2020 Читать на русском

В рамках 15-го туру Ла Ліги було проведено шість матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020,21, 15-й тур

Валенсія – Севілья – 0:1

Гол: Сусо, 81

Ельче – Осасуна – 2:2

Голи: Фідель, 47, Карільйо, 78 – Р. Гарсія, 10, Брашанац, 64

Вилучення: І. Перес, 90+3

Реал Сосьєдад – Атлетіко – 0:2

Голи: Ермосо, 49, Льоренте, 74

Уеска – Леванте – 1:1

Голи: Онтіверос, 31 (пен) – Мелеро, 53

Вальядолід – Барселона – 0:3

Голи: Ланге, 22, Брейтвейт, 35, Мессі, 65

Вільяреал – Атлетік – 1:1

Голи: Сантос, 75 – Вільямс, 20

Валенсія відкривала 15-й тур Ла Ліги домашнім поєдинком проти Севільї, намагаючись перервати 5-матчеву безвиграшну серію. На вихідних "кажани" розписали нічию з Барселоною, а "рохібланкос" втратили очки з Вальядолідом – тобто, шанси на перемогу в господарів виглядали суттєвими. Втім, у загалом рівному матчі найкращими футболістами виявились голкіпери.

Бензема – MVP Ла Ліги сезону 2019/20, Зідан став найкращим тренером

Буну і Доменек тягнули все, але на 81-й воротар Валенсії не мав шансів – Сусо красивим ударом метрів з 24-х відправив м'яч у дальню дев'ятку. 0:1. Цей гол виявився єдиним у зустрічі Севілья святкує перемогу.

Набагато веселіше зіграли Ельче та Осасуна. Памплонці йшли на останній позиції в турнірній таблиці, тож мотивація у них била через край – як наслідок, вони відкрили рахунок вже на 10-й хвилині зусиллями Рубена Гарсії, якому вдалося добігти на дальню стійку й замкнути передачу Кальєрі. Ельче зрівняв за хвилину після початку другого тайму аналогічним чином – відзначився Фідель.

Осасуна не здавалася, на 64-й хвилині красиво розкатавши господарів у контратаці 4-в-2 з асистом Гарсії та голом Брашанаца. Втім, на 78-й хвилині Карільйо, який тільки-но вийшов на поле, забив другий гол Ельче, пропустивши простріл з лівого флангу, спіймавши відскок від захисника й розстрілявши ворота метрів з десяти – 2:2. Осасуна намагалася вирвати перемогу, однак нічого, окрім другої жовтої картки Іньїго Переса за симуляцію, гості не отримали. Нічия.

Реал Сосьєдад у рідних стінах приймав мадридський Атлетіко. Перша половина зустрічі виявилась безгольовою і команди пішли на перерву із нульовим рахунком. Одразу після перерви "матрацники" вирвались уперед – відзначився Ермосо. На 74-й хвилині перевагу подвоїв Льоренте. Гравці Реал Сосьєдада намагались нав'язувати боротьбу, але до кінця матчу зуміли завдати лише один удар у площину воріт. У підсумку – впевнена перемога Атлетіко – 0:2.

Завдяки цій перемозі "матрацники" із 32-ма очками закріпились на першому місці турнірної таблиці, натомість Реал Сосьєдад із 26-ма пунктами залишився на третьому.

Леванте на виїзді зустрічався із Уескою. Господарі вийшли уперед на 31-й хвилині завдяки пенальті, який без особливих проблем реалізував Онтіверос. "Жаби" змогли зрівняти на початку другого тайму – Мелеро головою замкнув подачу з кутового. Більше нічого цікавого у матчі не відбулось і команди так і закінчили із нічийним рахунком – 1:1.

Барселона завітала у гості до Вальядоліда. "Синьо-гранатові" відкрили рахунок на 22-й хвилині завдяки голу Лангле. Трохи згодом, на 35-й перевагу збільшив Брейтвейт. Господарі намагались нав'язувати боротьбу, але у першому таймі робили це безрезультатно.

На 65-й Мессі отримав передачу у штрафний майданчик від Педрі та пробив у правий кут воріт – 0:3. Після цього господарі мали кілька шансів зменшити відставання, проте реалізувати їх так і не змогли. Впевнена перемога Барселони – 0:3.

Вільяреал приймав Атлетік з Більбао. На 19-й хвилині баски відкрили рахунок – Вільямс увірвався у штрафний майданчик, вийшов віч-на-віч із голкіпером і пробив повз нього. Господарі змогли зрівняти аж на 74-й – Сантос в дотик замкнув простріл Трігероса у карний майданчик. Після цього гравці Вільяреала активізувались і кілька разів могли вийти уперед, але матч так і закінчився із нічийним рахунком – 1:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ