УКР РУС

Рома здобула другу перемогу в Серії А, Ювентус розписав нічию з Аталантою, Коваленко в запасі стежив за розгромом Емполі

1 жовтня 2023 Читать на русском

Відбулися чергові матчі 7-го туру Сері А. Усі результати – в цій новині на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 7-й тур

Болонья – Емполі – 3:0

Гол: Орсоліні, 21, 66, 90+3

Аталанта – Ювентус – 0:0

Рома – Фрозіноне – 2:0

Голи: Лукаку, 21, Пеллегріні, 83

Дженоа у доданий час втратила перемогу над Удінезе – Маліновський віддав передгольовий пас і мав шанс зі штрафного

Болонья перервала серію з трьох "сухих" нічиїх поспіль. Команда Віктора Коваленко – ідеальний суперник для вирішення таких завдань. Емполі лише в минулому турі набрав свої перші очки в цьому сезоні, але обіграв лишень Салернітану – найгіршу команду Серії А прямо зараз. Сьогодні героєм став Рікардо Орсоліні, який оформив хет-трик. Він став першим гравцем Болоньї, який забивав за команду в шести сезонах Серії А поспіль, після легендарного бомбардира 90-х Джузеппе Сіньйорі.

Емполі цілком міг програвати і з ганебним рахунком, але той же Орсоліні та Зіркзее змарнували два чудових шанси, які створили один для одного. Завдяки перемозі Болонья ситуативно піднялася на 10 місце, а команда Віктора Коваленка залишається передостанньою. Українець, до речі, вчетверте залишився без ігрового часу.

Аталанта на своєму полі розійшлась миром з Ювентусом. Господарі володіли значною перевагою і створили мінімум два стовідсоткові моменти (в одному випадку після штрафного врятував Щенсни, а в іншому свою "техніку" продемонстрував Копмейнерс). Зрештою все завершилось нулями на табло – Юве четвертий (14 очок), Аталанта п'ята (13 балів).

Рома у рідних стінах переграла Фрозіноне. Перший тайм виявився невдалим для "джалороссі" – гості були і активнішими, і гострішими. Втім, свої нагоди вони не реалізували, в той час як підопічні Жозе Моурінью забили першим же ударом. Дибала ефектним дотиком підрізав м'яч у штрафний, де Лукаку хитнув захисника й пробив у дальній кут. 1:0!

Таким чином, Ромелу забив 3 голи у перших 5-ти матчах за Рому в Серії А. Починаючи із сезону 1994/95 тільки два футболісти "вовків" забили більше на даному відрізку – це Батістута (6 голів) і Ель-Шаараві (4).

До перерви римляни пробили воротах ще раз, однак у другому таймі господарі продемонструвала переконливу гру. Моментів виникало небагато, але контроль залишався за господарями – зрештою, він вилився у другий гол. Дибала подав зі стандарту, а Пеллегріні замкнув. 2:0! Таким чином, Рома здобула другу перемогу в сезоні Серії А, піднявшись із 16-ї на 12-ту позицію.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ