УКР РУС

Селтік опинився у полоні пандемії – основа на карантині, резерв зіграє проти "старшого брата", неминучий край панування

11 січня 2021 Читать на русском

Новий спалах коронавірусу в Сполученому Королівстві не оминув і шотландський футбол. У скрутному становищі опинився місцевий Селтік.

Головний тренер шотландського гранда Ніл Леннон, його асистент Джон Кеннеді та 13 гравців першої команди нині перебувають на самоізоляції, повідомляє офіційний сайт "кельтів".

Рейнджерс мінімально переграв Селтік у Дербі Старої Фірми – Джеррард близький до першого титулу в кар'єрі

На такий крок Селтік пішов після позитивного тесту на коронавірус оборонця Крістофера Жульєна. Француз лікується вдома, а влада зобов'язала всіх, хто близько контактував із центрбеком, узяти з нього приклад. Попри те, що решта тестів гравців і персоналу "кельтів" були негативними, вони тепер теж "під замком".

Місцева преса впевнена, що в Селтіку самостійно спровокували ситуацію. Напередодні гранд повернувся із міні-збору в Еміратах, де, впевнені журналісти, на медпротокол профілактики COVID-19 зважали не надто. Та в прес-релізі "кельти" все заперечують – з дотриманням вимог усе було гаразд, а коронавірус будь-хто з гравців першої команди міг цілком підхопити і в Шотландії.

Потенційно масове інфікування першої команди, однак, не вплине на календар. У понеділок, 11 січня, Селтік повинен у рамках 23-го туру Прем'єр-ліги зустрітися з едінбурзьким Хіберніаном, за подобою якого "кельти" й було створені понад 130 років тому. До заявки на матч потраплять резервісти.

Тим часом шанси Селтіка на чемпіонський титул із розряду примарних переходять у статус фантастичних. Наразі в чемпіонаті лідирує Рейнджерс (65 очок, 23 матчі). "Кельти", хоч і провели на 4 поєдинки менше, мають усього 43 пункти. Схоже, 9-річне панування "зелено-білих" на внутрішній арені за крок до сумного фіналу...

Фонсека підсобив Мілану, Реал не розтопив лід, Моурінью в казці, непохитні "традиції" Бундесліги – огляд вікенду