УКР РУС

Валенсія переграла Осасуну, Сельта вдома зганьбила Алавес: 30-й тур Ла Ліги, неділя

21 червня 2020 Читать на русском

У рамках 30-го туру Ла Ліги відбулись 2 матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 30-й тур

Сельта – Алавес – 6:0

Голи: Мурільйо, 14, Аспас, 19 (пенальті), Рафінья, 40, 42, Ноліто, 78 (пенальті), Міна, 86

Вилучення: Агіррегабірія, 27

Валенсія – Осасуна – 2:0

Голи: Гедеш, 12, Морено, 36

Ігровий день неділі розпочав поєдинок Сельта – Алавес. Господарі змогли забезпечити собі розгромну перевагу у рахунку ще у першому таймі. На 14-й Суарес ювелірно навісив у штрафний, а Мурільйо головою замкнув. Трохи згодом, на 20-й арбітр призначив пенальті, який реалізував Яго Аспас, легко перегравши воротаря. А на 27-й після грубого фолу Агіррегабірії гості ще й залишились у меншості. Галісійці вирішили використати перевагу і під завісу тайму Рафінья оформив дубль. На 40-й він на межі штрафного пробив точнісінько у ліву дев'ятку, а на 42-й у падінні спрямував м'яч під праву стійку.

Важлива перемога Атлетіко в боротьбі за зону Ліги чемпіонів у відеоогляді матчу проти Вальядоліда

У другому таймі відбулось кілька замін, проте ситуація на полі не змінилась. На 78-й арбітр призначив ще один пенальті, і знову у ворота Алавесу! На цей раз його реалізував Ноліто – голкіпер кинувся у інший від удару кут. Остаточно зганьбив Алавес Санті Міна на 86-й. Він отримав чудову передачу від Ноліто і вийшов віч-на-віч із воротарем – 6:0. Внаслідок цієї перемоги Сельта із 30-ма пунктами віддалилась від зони вильоту і посідає 16-ту сходинку турнірної таблиці, натомість Алавес із 35-ма очками опустився на 13-те місце.

Завершував іспанський вікенд поєдинок Валенсія – Осасуна. Господарям вдалось відкрити рахунок вже на 3-й хвилині матчу, але після перегляду VAR гол було скасовано через офсайд. Це не засмутило "кажанів" і на 12-й Гедеш класно обіграв 3-х гравців, зайшов в штрафний майданчик і потужно пробив під перекладину – без шансів для голкіпера. А під завісу тайму той же Гедеш віддав розкішну діагональ на Морено, який вийшов віч-на-віч із воротарем і пробив у дальній кут.

Другий тайм розпочався із прориву Рубена Гарсії в штрафний майданчик і його пострілу у правий нижній кут, але голкіпер виконав чудовий сейв, врятувавши свою команду. На 82-й гості мали ще одну нагоду забити, проте м'яч після удару Арнаіца пролетів повз ліву стійку. Внаслідок цієї перемоги Валенсія із 46-ма пунктами впритул наблизилась до Вільяреалу і відстає лише на 1 заліковий бал, натомість Осасуна залишилась на 12-му із 35-ма очками.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ