УКР РУС

Лестер здобув історичну перемогу над Арсеналом, Саутгемптон завдав Евертону першої поразки в сезоні

25 жовтня 2020 Читать на русском

В рамках недільної програми 6-го туру АПЛ провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 6-й тур

Саутгемптон – Евертон – 2:0

Голи: Ворд-Проуз, 27, Адамс, 35

Вилучення: Дінь, 72

Вулверхемптон – Ньюкасл – 1:1

Голи: Хіменес, 81 – Мерфі, 89

Арсенал – Лестер – 0:1

Гол: Варді, 80

Евертон після нічиї у дербі в попередньому турі вискочив на перше місце в турнірній таблиці та явно збирався там триматись, однак Саутгемптон у рідних стінах переміг "ірисок" у п'яти з семи останніх матчів. Восьмий також почався для мерсисайдців катастрофічно: на 27-й хвилині Ворд Проуз з правого краю штрафного розстріляв ближній кут, а на 35-й Адамс повторив те ж саме – 2:0. В обох випадках асистував Інгз, який вперше в поєдинках АПЛ віддав дві гольові передачі.

"Анчелотті вже питав стосовно Циганкова": Луческу обрав головних талантів Динамо

Це було дуже серйозно. Евертон ніколи не перемагав у матчах АПЛ після розриву в два голи після першого тайму. На 72-й же хвилині "іриски" ще й в меншості залишились – червону картку отримав Дінь. Це перший з 2011 року випадок, коли гравців Евертона вилучають у двох матчах поспіль. Зрештою, бодай ще один гол вболівальники так і не побачили. Евертон зазнав першої поразки в сезоні.

Вулверхемптон у рідних стінах приймав Ньюкасл. У семи з десяти зустрічей цих команд у Прем'єр-лізі була зафіксована нічия, включно з трьома останніми – так же завершився і перший тайм сьогоднішнього поєдинку. Реальних моментів у ньому, як і голів, не було. Це вже 58-й матч "вулвз" після повернення в АПЛ, в якому підопічні Ешпіріту Санту не забивають до перерви – у жодного іншого представника еліти, починаючи із сезону 2018/19, немає такого виского показника.

На старті другого тайму Вулверхемптон міг вийти вперед внаслідок пострілу Поденсе, однак Ньюкасл врятувала поперечина. Господарі домінували і, зрештою, відкрили рахунок на 81-й хвилині зусиллями Хіменеса, якому вдався класний постріл з відскоку метрів з 23-х – цікаво, що цей гол став для нього другим поспіль, забитим з дистанції (до того в 32 матчах він забивав лише з близької відстані). Втім, на 89-й Мерфі зрівняв рахунок, прекрасно пробивши зі штрафного – 1:1. Фінальний свисток зафіксував чергову нічию.

Програму дня закривав поєдинок на Емірейтс між Арсеналом і Лестером. Цей виїзд для "лисів" завжди був жахіттям: у 14 лондонських матчах АПЛ проти "канонірів" вони зазнали 12 поразок поспіль, а ще два поєдинки звели до нічиї – ні з ким на виїзді Лестер так погано не грав. Втім, сьогодні був шанс перемогти й піднятися на четверту позицію. Арсенал в разі звитяги також повернувся б на улюблене й давно втрачене місце.

Загалом, матч виявився рівним. Команди не мали особливої переваги один над одним і не створювали великої кількості моментів. Все вирішили дві заміни Брендана Роджерса: на 60-й хвилині вийшов Варді, на 75-й з'явився Ундер, а на 80-й Дженгіз отримав передачу на хід від Тілеманса й вивалився у контратаку 2-в-1 – турок завершив її пасом під удар Варді. 0:1. Цей гол був 11-м для Джеймі у ворота Арсенала (більше лондонцям забивав тільки Руні). Він же й приніс перемогу Лестеру – першу на полі "канонірів" з 1973 року.

Лестер – Зоря: Скрипник тупцює на місці – навіть МЮ так не бив, історичний погром в ЛЄ, жах екс-гравців збірної України