УКР РУС

Тоттенхем переміг Брайтон завдяки першому за сім років голу Бейла в АПЛ – Кейн став найрезультативнішим форвардом Європи

1 листопада 2020 Читать на русском

В рамках 7-го туру АПЛ Ньюкасл у рідних стінах переграв Евертон, Саутгемптон на виїзді переміг Астон Віллу. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 7-й тур

Астон Вілла – Саутгемптон – 3:4

Голи: Мінгс, 62, Уоткінс, 90+3, Гріліш, 90+7 – Вестергор, 20, Ворд-Праус, 33, 45, Інгз, 58

Ньюкасл – Евертон – 2:1

Голи: Вілсон, 56 (пен), 84 – Калверт-Льюїн, 90+2

Тоттенхем – Брайтон – 2:1

Голи: Кейн, 12, Бейл, 73 – Гросс, 56

Недільну програму АПЛ відкривала домашня зустріч Астон Вілли проти Саутгемптона. "Святі" ще у першому таймі забезпечили собі комфортну перевагу у рахунку. Перший забив Вестергор, а потім дубль до свого активу записав Ворд-Праус.

Манчестер Сіті бачить заміну для Агуеро в наступнику Холанда

Після перерви Інгз з лінії штрафного майданчика ефектно закрутив у праву дев'ятку і збільшив перевагу до розгромної. Це розлютило "левів" і за декілька хвилин Мінгс відквитав один гол. На 90+3 хвилині вони заробили одинадцятиметровий, який реалізував Уоткінс. Господарі не втрачали надію на нічию і на останніх хвилинах компенсованого часу ще один поклав Грішіл, але щоб зрівняти не вистачило часу. Фінальний свисток зафіксував перемогу Саутгемптона – 3:4

Евертон у випадку перемоги над Ньюкаслом міг очолити АПЛ, випередивши Ліверпуль за кращою різницею м'ячів. Гольова засуха у матчі тривала до 56-ї хвилини, коли "сороки" заробили пенальті. Його реалізував Вілсон – голкіперу не вдалось вгадати напрямок удару. На 84-й той же Вілсон отримав довгу навісну передачу від Фрейзера, випередив захисника і вийшов віч-на-віч із воротарем – 2:0. До останніх хвилин матчу "іриски" відчайдушно намагались відігратись і у компенсований час Калверт-Льюїн таки зумів відквитати один гол, однак цього було мало і фінальний свисток зафіксував перемогу Ньюкасла.

Програму дня закривав поєдинок у Лондоні між Тоттенхемом і Брайтоном. Господарі швидко вийшли вперед: вже на 12-й хвилині "шпори" заробили пенальті, який реалізував Кейн – тепер Харрі став найкращим бомбардиром Європи за системою гол+пас (6+8). Перевагу в рахунку Тотнем впевнено тримав до 56-ї хвилини, доки Брайтон не розкатав класну атаку з кількома передачами в штрафному та ударом Лепмті з правого краю. 1:1!

Тоттенхем одразу ж притиснув суперника, але м'яч вперто не хотів залітати у ворота гостей. Так, на 68-й та 71-й хвилинах по них стріляли Ламела та Кейн, але стійка врятувала Брайтон! Жозе Моурінью вимушений був випускати Бейла – і не прогадав. На 73-й хвилині Гарет точним ударом головою замкнув м'яку подачу Регілона з лівого флангу на лінію воротарського – 2:1! Це перший гол валлійця у футболці "шпор" за 7 років та 166 днів. Він був забитий рівно через 200 секунд після появи на полі. Цей гол виявився переможним.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ