УКР РУС

Манчестер Юнайтед наприкінці матчу дотиснув Брайтон, Ньюкасл вирвав нічию у Тоттенхема і не пустив "шпор" у топ-4

4 квітня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 30-го туру АПЛ відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 30-й тур

Саутгемптон – Бернлі – 3:2

Голи: Армстронг, 31, Інгз, 42, Редмонд, 66 – Вуд, 12 (пен), Видра, 28

Ньюкасл – Тоттенхем – 2:2

Голи: Жоелітон, 28, Віллок, 86 – Кейн, 30, 34

Астон Вілла – Фулхем – 3:1

Голи: Трезеге, 78, 81, Воткінс, 87 – Мітровіч, 61

Манчестер Юнайтед – Брайтон – 2:1

Голи: Рашфорд, 63, Грінвуд, 83 – Велбек, 13

Манчестер Сіті – Тоттенхем: Зінченко і Ко можуть виграти перший трофей сезону за присутності глядачів

Недільну ігрову програму в англійській Прем'єр-лізі відкривав поєдинок Саутгемптон – Бернлі. Ще у першому таймі команди влаштували справжню перестрілку. На 12-й хвилині пенальті, призначений за фол Вокер-Пітерса у штрафному майданчику, реалізував Вуд, а трохи згодом перевагу гостей закріпив Видра. "Святі" одразу відповіли голом Армстронга, а під завісу тайму рахунок зрівняв Інгз.

На 66-й хвилині Волкот з гострого кута карного майданчика ювелірно навісив на Редмонда, який потужним ударом з льоту не залишив голкіперу шансів – 3:2. До кінця матчу гості відчайдушно намагались вирвати хоча б нічию, але більше забити не змогли. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Саутгемптона.

Вже на початку матчу між Ньюкаслом та Тоттенхемом Кейн міг виводити "шпор" вперед, однак Мартін Дубравка врятував команду, зреагувавши на постріл форварда. Згодом вже Уго Льоріс витягнув сферу з кута воріт після удару Дуайта Гейла головою. В середині тайму Карлос Вінісіус забив, але положення поза грою не дозволило гостям святкувати взяття воріт. Практично відразу Жоелінтон покарав оборону лондонців за самовпевненість: захисники "шпор" загралися біля власного штрафного майданчика, чим скористався суперник, перехопивши м'яч – бразилець з району одинадцятиметрової позначки легко переграв кіпера. Та вже за мить Кейн протягом двох хвилин оформив дубль: спочатку він вдало добив сферу після свого ж удару, а згодом поцілив у дальній кут воріт з меж штрафного майданчика.

По перерві команди продовжили обмінюватися моментами, однак до взяття воріт не доходило. Господарі все ж дотисли суперника, розігравши красиву атаку наприкінці матчу, яку завершив Джо Віллок. Нічия принесла Тоттенхему 49 очок і п'яту сходинку турнірної таблиці АПЛ, Ньюкасл з 29 очками залишився сімнадцятим.

Фулхем, який перебуває у зоні вильоту, завітав у гості до Астон Вілли. Задля збереження прописки "дачникам" потрібно хапатись за будь-яку можливість здобути хоч один заліковий бал, "леви" ж комфортно розмістилися у середині турнірної таблиці, і явно були слабо мотивованими на перемогу.

Гольова засуха тривала аж до 61-ї хвилини, коли Мінгс грубо помилився біля власного штрафного майданчика, і практично організував Мітровічу вихід віч-на-віч із голкіпером, який той без проблем реалізував. На 78-й рахунок зрівняв Трезеге, а за кілька хвилин він зумів записати до свого активу дубль. Розчарований захист Фулхема почав сипатись, й під завісу зустрічі ще один поклав Воткінс. У підсумку – вольова перемога Астон Вілли – 3:1.

Завершував ігровий день поєдинок Манчестер Юнайтед – Брайтон. На 13-й хвилині Грос з правого флангу подав у штрафний майданчик, а Велбек замкнув головою – Хендерсон парирував, але це не завадило Велбеку пробити ще раз (знову головою) – 0:1. "Дияволи" одразу пішли в атаку, але до перерви не змогли завдати жодного удару у площину воріт.

На 62-й Фернандеш увірвався до карного суперника, і віддав передачу на Рашфорда, який в дотик пробив на дальню стійку – 1:1. Після цього манкуніанці продовжили тиснути на захист "чайок". Вже наприкінці зустрічі Погба намагався потужно вистрілити з льоту, але натомість скинув під удар Грінвуду – голкіперу майже вдалось врятувати ворота своєї команди, але м'яч все-таки залетів у сітку.

Завдяки цій перемозі підопічні Сульшера закріпились на другій сходинці турнірної таблиці, й тепер випереджають Лестер на чотири залікові бали. Брайтон залишився на 16-му місці першості.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ