УКР РУС

Ліверпуль врятував нічию з Фулхемом, Тоттенхем оступився з Крістал Пелас, автогол Обамеянга приніс поразку Арсеналу

13 грудня 2020 Читать на русском

В рамках недільної програми 12-го туру АПЛ провели п'ять матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 12-й тур

Саутгемптон – Шеффілд Юнайтед – 3:0

Голи: Адамс, 34, Армстронг, 62, Редмонд, 83

Крістал Пелас – Тоттенхем – 1:1

Голи: Шлупп, 81 – Кейн, 24

Фулхем – Ліверпуль – 1:1

Голи: Б. Рід, 25 – Салах, 79, (пен)

Арсенал – Бернлі – 0:1

Гол: Обамеянг, 73 (автогол)

Вилучення: Джака, 56

Лестер Сіті – Брайтон – 3:0

Голи: Меддісон, 27, 44, Варді, 41

Саутгемптон у рідних стінах приймав відвертого аутсайдера турнірної таблиці Шеффілд Юнайтед. "Святі" з перших хвилин матчу виглядали явними фаворитами зустрічі. Вони високо пресингували захист суперника, не дозволяючи "клинкам" вийти з оборони. На 34-й хвилині, після навісу зі стандарту та сумбуру у штрафному майданчику, Адамс на добиванні таки зумів запхати м'яч у сітку – 1:0. Шеффілд же за увесь тайм наніс лише один удар у сторону воріт, точність якого залишала бажати кращого.

Зінченко може перейти до Вулверхемптона – "вовки" планують підписати українця вже взимку

У другому таймі ситуація на полі не змінилась – господарі повністю контролювали гру і грали у своє задоволення. На 62-й Армстронг з лінії карного майданчика пробивав по воротах і м'яч рикошетом від захисника залетів у сітку. Під завісу поєдинку Редмонд увірвався у штрафний майданчик і потужно вистрілив у правий кут, збільшивши перевагу до розгромної. Впевнена перемога "святих" – 3:0. "Клинки" продовжили безвиграшну серію до 15-и матчів.

Тоттенхем перед виїзним матчем проти Крістал Пелас лідирував у турнірній таблиці, але мав рівність очок з Ліверпулем. Враховуючи сьогоднішнього суперника мерсисайдців, варіантів у "шпор" не залишалося – треба було перемагати "орлів". Старту зустрічі передував дотепний епізод між Соном і Бентеке:

На 24-й хвилині Сон записав своє прізвище у протокол в якості аситента Кейна, якому вдався удар метрів з 26-ти – м'яч полетів по центру, але Гуайта пропустив його під рукою. 0:1! Крістал Пелас міг відігратись перед перервою зусиллями Езе, однак той з меж штрафного поцілив у дальню стійку. Тоттенхем нічим серйозним не відповів, а от КП тиснув протягом всього другого тайму – і дотиснув на 82-й хвилині, коли Льоріс випустив з рук легеньку подачу Езе зі штрафного точно на Шлуппа. 1:1.

"Шпори" пішли за перемогою й ледь не забили на 85-й хвилині – Девіс з дистанції поцілив у поперечку, а удар Кейна з шести метрів парирував Гуайта. У компенсований же час Гуайта витягнув постріл Даєра зі штрафного в дев'ятку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию.

Ліверпулю для виходу на першу позицію необхідно було перемагати Фулхем. Здавалося б, це дуже просто, але перший тайм на Крейвен Коттедж не став успішним для мерсисайдців навіть за грою – вона відверто не давалася гостям. Результат був ще гіршим: Фулхем після подачі з кутового на 25-й хвилині виграв підбирання, Лукман скинув м'яч на лінію штрафного, а Боббі Рід звідти потужно зарядив під дальню стійку – 1:0! Саме з таким рахунком команди й пішли на перерву.

В другому таймі Ліверпуль підвищив темп, однак до завершальної його частини гості мали лише один реальний момент зрівняти рахунок – це Хендерсон стріляв метрів з семи після проникного пасу. Ареоля врятував "дачників", але на 78-й хвилині команду підставив свіжий Камара, в руку якого влучив м'яч при ударі зі штрафного. Андре Маррінер без вагань призначив пенальті, а Салах його реалізував – 1:1. Ще за шість хвилин перемогу мерсисайдцям міг принести Джонс, якому дали пробити з лінії карного майданчика, однак Ареоля парирував. Більше цікавих епізодів у матчі не виникало. Фулхем втримав заслужену нічию.

Арсенал у рідних стінах намагався встати з колін, перервавши 4-матчеву безвиграшну серію й піднятись з 14-ї позиції в турнірній таблиці. В суперниках був Бернлі, який за 11 турів виграв всього один матч, тож нічого не віщувало біди. Принаймні, в очах нейтрального глядача, адже істинні фани "канонірів" звикли жити в режимі очікування катастрофи. Вона і сталася: в першому таймі голів не забивали (та й моментів майже на було), а на старті другого тайму Джака отримав пряму червону – так буває коли хапаєш суперника за горло під час суперечки.

Після цього Арсенал змарнував кілька непоганих нагод відкрити рахунок. Зрештою, на 73-й хвилині голом відзначився Обамеянг, потилицею спрямувавши подачу зі штрафного точно під дальню стійку – П'єр-Емерік зіграв, як топ-нападник, от тільки забив у власні ворота, адже це був штрафний Бернлі. 0:1. Цей гол виявився єдиним у зустрічі. Арсенал падає на п'ятнадцяту позицію.

Лестер приймав Брайтон. В разі перемоги "лиси" наблизились би до Ліверпуля й Тоттенхема на відстань одного очка й повернули б собі третю сходинку в турнірній таблиці – і довго підопічні Брендана Роджерса не запрягали. Вже у першому таймі господарі оформили розгром.

Меддісон відкрив рахунок на 27-й хвилині, вистріливши з лінії штрафного після скидки від Варді. На 41-й Джеймі подвоїв перевагу, замкнувши простріл Джастіна з правого флангу, а на 44-й Меддісон завершив красиву комбінацію обвідним ударом у лівий кут – 3:0. В другому таймі голів уже ніхто не забивав. Лестер святкує розгромну перемогу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ