УКР РУС

Тоттенхем розгромив Лестер, Саутгемптон на виїзді переграв Борнмут

19 липня 2020 Читать на русском

Лестер на виїзді розгромно поступився Тоттенхему, Борнмут вдома програв Саутгемптону у рамках 37-го туру АПЛ. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол24".

Чемпіонат Англії 2019/20, 37-й тур

Борнмут – Саутгемптон – 0:2

Голи: Інгз, 41, Адамс, 90+8

Нереалізований пенальті: Інгз, 59

Тоттенхем – Лестер Сіті – 3:0

Голи: Джастін, 6 (автогол), Кейн, 37, 40

Борнмут, який намагається зберегти прописку в АПЛ, приймав Саутгемптон. Вже на 10-й хвилині господарі могли відкривати рахунок. Це Келлі, з межі штрафного майданчика, в дотик пробив у лівий кут, однак голкіперу дивом вдалось вибити м'яч на кутовий. Далі цікавих моментів не було аж до 41-ї, коли Інгз майстерно прибрав захисника, вийшов на ударну позицію і вистрілив під праву стійку – голкіперу не вистачило лічених сантиметрів, щоб взяти м'яч. Команди пішли на перерву за мінімальної переваги "святих".

Уотфорд звільнив Пірсона – це третя відставка тренера команди за сезон

У другому таймі гості могли збільшити перевагу за рахунок пенальті, але його не зміг реалізувати Денні Інгз – голкіпер відгадав кут і з легкістю відбив його удар. На 66-й Борнмут міг зрівняти рахунок. Вілсон, у штрафному майданчику, отримав чудову діагональ і миттєво пробив низом у дальній кут, але Маккарті знову вдалось врятувати свою команду. Господарі і надалі відчайдушно намагались забити, і у компенсований час таки змогли це зробити. Але довго радіти їм не довелось – після перегляду VAR на предмет офсайду арбітр скасував взяття воріт. А на останніх хвилинах знову забили "святі" – Адамс, з карного майданчика, вистрілив під праву стійку.

Внаслідок цієї поразки, прописка Борнмута в АПЛ тепер залежить від результатів матчів Уотфорда, адже їх розділяє всього три очки, натомість Саутгемптон із 49-ма пунктами залишився на 11-ій сходинці турнірної таблиці.

Лестер на виїзді зустрічався із Тоттенхемом. Господарі забезпечили собі комфортну перевагу у рахунку ще у першій половині зустрічі. Вже на 6-й хвилині Сон Хин Мін, з району одинадцятиметрової позначки, пробивав по воротах і м'яч рикошетом від захисника залетів у сітку. На 37-й Кейн увірвався у штрафний майданчик, отримав ідеальну діагональ від Лукаса Моури і в дотик пробив у правий кут. Трохи згодом, на 40-й, вони повторили свій дует – Моура віддав на Харрі Кейна, який обіграв захисника і майстерно закрутив на дальню стійку.

У другому таймі "лиси" зібрались і захопили контроль над м'ячем. Вони намагались створити гольовий момент, але захист суперника руйнував атаки ще у зародку. Аж на 88-й Іхеаначо зміг пробитись до штрафного майданчика та пробити у лівий кут воріт, але й тут Лестеру не пощастило – Льоріс впевнено взяв м'яч.

Завдяки цій перемозі, Тоттенхем із 58-ма очками піднявся у зону єврокубків і посідає 6-те місце, натомість Лестер із 62-ма пунктами залишився на 4-ій сходинці турнірної таблиці.

"Манчестер Сіті повинен додати, для цього не треба бути генієм": Гвардіола – про виліт Зінченка та Ко з Кубка Англії