УКР РУС

Рома перемогла Беневенто та врятувала Фонсеку від відставки, Фіорентина розписала нічию зі Спецією

18 жовтня 2020 Читать на русском

У рамках 4-го туру Серії А відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 4-й тур

Болонья – Сассуоло – 3:4

Голи: Соріано, 10, Сванберг, 39, Орсоліні, 60 – Берарді, 18, Джурічіч, 64, Капуто, 70, Тамеясу, 77 (автогол)

Спеція – Фіорентина – 2:2

Голи: Верде, 39, Фаріас, 75 – Песселья, 2, Бірагі, 4

Торіно – Кальярі – 2:3

Голи: Белотті, 4 (пен), 49 – Жоау, 12, Сімеоне, 19, 73

Вилучення: Мілінковіч-Савіч, 87 (за межами поля)

Удінезе – Парма – 3:2

Голи: Самір, 28, Якопоні, 52 (автогол), Пуссетто, 89 – Ернані, 26, Карамо, 70

Рома – Беневенто – 5:2

Голи: Педро, 31, Джеко, 35, 78, Верету, 67 (пен), К. Перес, 89 – Капрарі, 5, Лападула, 55

Нереалізований пенальті: Лападула, 55

Болонья у рідних стінах зустрічалась із Сассуоло. Господарі відкрили рахунок на 10-й хвилині. Орсоліні віддав чудову розрізну у вільну зону, куди від захисників відірвався Паласіо – ідеальна скидка під удар на Соріано і у голкіпера практично не було шансів. Трохи згодом, неочікуваним для голкіпера ударом з дальньої дистанції зрівняв Берарді. Під завісу тайму підопічні Сініші Міхайловіча розіграли блискучу комбінацію у швидкий пас, яка завершилась ударом Сванберга повз голкіпера – 2:1.

"Я був голодний і відразу показав це": Ібрагімовіч – про свою феєрію у дербі проти Інтера

У другому таймі Орсоліні збільшив первагу, але гравців Сассуоло це тільки розлютило і всього за десять хвилин вони зрівняли. Спочатку Джурічіч холоднокровно вирішив вихід віч-на-віч, а потім Капуто, під час розіграшу кутового, головою поклав ще один. На 77-й простріл у штрафний майданчик собі у ворота зрізав Тамеясу і гості вийшли уперед. Цей гол став останнім у зустрічі.

Спеція у рідних стінах вирвала нічию у Фіорентини. "Фіалкам" вдалось забити два швидких голи. Після подачі з кутового головою пробив Песселья, а трохи згодом Бірагі замкнув простріл Ліроли у штрафний майданчик. До перерви господарі відквитали один гол – Верде холоднокровно скористався виходом віч-на-віч із голкіпером. У другому таймі господарям вдалось зрівняти рахунок. Це Фаріас, з лінії карного майданчика, пробив у правий кут воріт. Цей гол став останнім у зустрічі і фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 2:2.

Кальярі на виїзді здобув вольову перемогу над Торіно. Вже на 4-й хвилині матчу рефері призначив пенальті у ворота сардинійців, який реалізував Белотті. Це розлютило острів'ян і невдовзі вони відповіли двома м'ячами – на добиванні у карному відзначився Жоау, а Сімеоне скористався помилкою захисника і потужно вистрілив у праву дев'ятку. Одразу по перерві "бики" зуміли зрівняти рахунок. Белотті замкнув довгу навісну у штрафний майданчик і записав до свого активу дубль. На 73-й хвилині Сімеоне своєчасно опинився на добиванні у воротарському і вивів Кальярі уперед. Гравці Торіно відчайдушно намагались відігратись, але до кінця матчу забити так і не змогли.

Удінезе стартував у сезоні з трьох поразок, а ситуація Парми була не надто кращою, тож битва на полі розгорнулась з перших хвилин. Рахунок відкрили "хрестоносці" – Ернані, з лінії штрафного майданчика, низом вистрілив у лівий кут. За дві хвилини Самір головою замкнув навіс з кутового і зрівняв рахунок.

Після перерви Якопоні зрізав м'яч у власні ворота і пармезанці знову вийшли уперед. На 70-й хвилині Карамо знайшов вільну зону у карному суперника і в дотик замкнув простріл Пеццели – 2:2. Після цього боротьба розпочалась з новою силою і під завісу зустрічі забили господарі. Пуссетто, метрів з 30-ти, потужно вистрілив низом точнісінько під ліву стійку і поставив у цьому матчі крапку.

Закривав недільню програму поєдинок у Римі між Ромою та Беневенто. GdS повідомляла, що в разі поразки "вовків" Пауло Фонсека ризикує залишитись без роботи, а підопічні Піппо Індзагі вирішили прискорити процес. Вже на 5-й хвилині гості відкрили рахунок внаслідок удару Капрарі з лінії штрафного – м'яч завдяки рикошету дикою дугою влетів у ворота. Це був найшвидший гол Беневенто в Серії А. Втім, Рома відповіла дуплетом: на 31-й хвилині Педро пробив з центру штрафного після передачі від Пеллегріні, а на 35-й Джеко реалізував вихід 2-в-2, вистріливши у дальній кут – 2:1. Перед свистком на перерву Мхітарян забив третій гол, але його скасували через офсайд.

На початку другого тайму жахлива помилка Верету у власному штрафному призвела до фолу та пенальті у ворота римлян. Міранте зміг потягнути удар Лападули з "позначки", але той одразу зіграв на добиванні – 2:2. Втім, в середині другого тайму "вовки" заробили свій пенальті, який без проблем забив все той же Верету. На 78-й же хвилині вихід одразу трьох нападників проти голкіпера Беневенто завершився голом Джеко – 14-м в одинадцяти останніх матчах на Стадіо Олімпіко. Добив же комаду Індзагі точний постріл Карлеса Переса на 89-й хвилині – 5:2.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ