УКР РУС

Сампдорія виграла перший матч у сезоні Серії А, здолавши Кремонезе, Сассуоло завдав Вероні шостої поразки поспіль

24 жовтня 2022 Читать на русском

В рамках завершальної програми 11-го туру Серії А було проведено два матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 11-й тур

Кремонезе – Сампдорія – 0:1

Голи: Коллі, 78

Нереалізований пенальті: Дессер, 7

Сассуоло – Верона – 2:1

Голи: Лорьенте, 32, Фраттезі, 74 – Чеккеріні, 2

Кремонезе у рідних стінах приймав Сампдорію. Обидві команди замикали турнірну таблицю Серії А, не здобувши жодної перемоги, тож зустріч мала величезне значення. Господарі налаштувались краще, заробивши пенальті вже на 7-й хвилині завдяки фолу Коллі – втім, Дессер не зміг його реалізувати, бездарно пробивши по центру. Аудеро парирував, витягнувши четвертий "11-метровий" від початку 2021 року (з дев'яти спроб).

Загалом, по ходу матчу Кремонезе виглядав активніше, однак явно гольових моментів не виникало до самого кінця зустрічі. Сампдорія покарала за такий футбол на 78-й хвилині: Габ'ядіні, який вийшов на поле в середині другого тайму, відкрився під подачу на правий край штрафного й скинув м'яч на лінію воротарського – туди прибіг Коллі, який розстріляв ворота. 0:1! Цей гол і вирішив долю протистояння. Сампа святкує мінімальну перемогу.

Сассуоло закривав 11-й тур домашнім поєдинком проти Верони. Гості підходили до зустрічі із серію у п'ять поразок поспіль, тримаючись на передостанній позиції в таблиці, тож перемога була для них дуже важливою. Мотивація виявилась настільки високою, що Чеккеріні вивів веронців уперед вже на 2-й хвилині – втім, всього за півгодини Лорьенте відновив статус-кво, виконавши ефектний рейд лівим флангом крізь двох захисників.

На перерву команди відправились за нічийного рахунку. В другому таймі гра теж була рівною, однак Сассуоло на дещицю переважав у гостроті. Зокрема, на 64-й хвилині Толян міг забити другий гол у ворота гостей, але Жеремі з-за меж штрафного влучив у праву стійку. Зате у Фраттезі на 74-й все вдалося: "нероверді" накрили суперника пресингом і відібрали м'яч, після чого Давіде замкнув простріл від Траоре – 2:1! Цей гол виявився переможним.

Наполі продовжив переможну серію, здолавши Рому – Хвіча вперше за місяць без гола і асиста, а Осімхен тягне до Скудетто