УКР РУС

Інтер врятував нічию з Ромою завдяки курйозному пенальті, Брешія оформила виліт СПАЛа у Серію В

20 липня 2020 Читать на русском

У неділю, в рамках 34-го туру італійської першості, відбулось кілька поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 34-й тур

Парма – Сампдорія – 2:3

Голи: Жервінью, 18, Берешиньскі, 40 (аг.) – Чабот, 48, Квальярелла, 69, Бонаццолі, 78

Брешія – СПАЛ – 2:1

Голи: Змргал, 69, 90+3 – Дабо, 43

Дженоа – Лечче – 2:1

Голи: Санабрія, 7, Габріел, 81 (аг.) – Манкозу, 60

Наполі – Удінезе – 2:1

Голи: Мілік, 31, Політано, 90+4 – де Пауль, 22

Фіорентина – Торіно – 2:0

Голи: Лянко, 2 (аг.), Кутроне, 75

Рома – Інтер – 2:2

Голи: Спінаццола, 45+1, Мхітарян, 57 – де Врей, 15, Лукаку, 87 (пен)

Верона – Аталанта: Маліновський награв на провал, Гасперіні бив учень, а екс-зірка Динамо перевершив українця

Абсолютно немотивовані Парма і Сампдорія відверто догравали сезон. Над командами не тяжів виліт у нижчий дивізіон, та й про єврокубки можна було забути. Тим цікавішою видалась зустріч. У першому таймі господарі володіли значною перевагою і у володінні м'ячем, і за ударами у площину воріт, і за кутовими. Тим логічнішим видався гол підопічних Роберто Д'Аверси на 18-й хвилині. Після подачі з кутового захисники "блучерк'яті" вибили м'яч, який підхопив Гастон Бругман і скинув на Жервінью. 33-річний форвард на класі обіграв двох захисників і потужним ударом мало не порвав сітку воріт.

Згодом, після серії рикошетів, "хрестоносці" забили вдруге, однак арбітр взяття воріт скасував, зафіксувавши офсайд. Під кінець тайму, після стрімкої атаки пармезанців, м'яч влучив у польського захисника Сампдорії Бартоша Берешиньскі і зрикошетив у ворота – 2:0. Після відпочинку подачу з кутового влучно замкнув Юліан Чабот і скоротив відставання до одного гола. А згодом Фабіо Квальярелла після затяжної атаки перекинув круглого через Луїджі Сепе і відновив статус-кво. Наприкінці матчу Федеріко Бонаццолі зіграв на випередження і голом поставив масну крапку у матчі.

Відверті невдахи турнірної таблиці – Брешія та СПАЛ – вирішили з'ясувати стосунки на кшталт "хто найгірший". Наднудний перший тайм завершився на користь останньої команди Серії А: Бріан Дабо увірвався у штрафний майданчик суперника і, отримавши навіс, буквально заштовхав круглого у ворота. По перерві господарі додали і після кількох небезпечних пострілів зусиллями Яроміра Змргала зуміли зрівняти. А вже у доданий час чех оформив дубль і, вирвавши перемогу для своєї команди, опустив СПАЛ у Серію В.

Мілан розгромив Болонью, Кальярі у меншості вирвав нічию у Сассуоло

Ще одна пара аутсайдерів – Дженоа та Лечче – влаштували у першому таймі справжній триллер. На початку матчу Антоніо Санабрія, після чудового розіграшу з партнерами, вивів господарів вперед. А вже у доданий час Маттіа Перін збив у власному штрафному майданчику суперника і арбітр призначив одинадцятиметровий. Марко Манкозу не зумів реалізувати пенальті, запустивши круглого по горобцях.

По перерві досвідчений хавбек виправився і ударом з відскоком з межі штрафного майданчика зрівняв рахунок. Під кінець матчу м'яч після дальнього пострілу гравця Дженоа влучив у штангу і від спини голкіпера закотився у ворота. До слова, український півзахисник Лечче Євген Шахов весь матч провів у запасі.

Наполі пропустив від Удінезе вже в середині першого тайму: після рикошету від захисника м'яч потрапив до Родріго де Пауля, який на всіх парах мчав у карний майданчик суперника. Аргентинський півзахисник підхопив сферу і загнав її у дальній кут воріт. Та зовсім скоро Аркадіуш Мілік, який тільки-но з'явився на полі, вдало замкнув простріл Фабіана Руїса і зрівняв рахунок. Врятував три очки для своєї команди Маттео Політано, який на четвертій доданій до матчу хвилині потужним ударом з-за меж штрафного поцілив у ближній кут воріт.

Фіорентина зусиллями сусідів по турнірній таблиці вже на другій хвилині вийшла вперед – бразильський захисник Торіно Лянко зрізав м'яча у власні ворота. Черговий небезпечний момент у матчі виник аж через... 73 хвилини: Франк Рібері скористався обрізкою захисників і пасом вивів сам на сам Патріка Кутроне, який влучно пробив повз Сальваторе Сірігу.

Центральний матч дня зіграли на Стадіо Олімпіко, де Рома приймала Інтер. Міланці вийшли вперед вже на 15-й хвилині зустрічі внаслідок подачі Санчеса з кутового та замикання де Врея – 0:1. Гості впевнено перемагали до компенсованого до першого тайму часу, допоки Спінаццола не отримав передачу від Джеко на лівий край штрафного й пробив у дальній кут. На перерву команди пішли за нічийного рахунку.

На старті другого тайму Лаутаро Мартінес забив другий гол Інтера, однак його скасували через положення поза грою. Рома відповіла чистим голом на 57-й хвилині: Мхітарян прорвався з центру до штрафного й віддав пас на Джеко, той спробував пробити, стався відскок, і Генріх, прийнявши його, розстріляв ворота зблизька – 2:1! Антоніо Конте через кілька хвилин кинув у бій Еріксена, Лукаку та Мозеса. Гості тиснули, але їм не фартило до 86-ї хвилини, коли Спінаццола у спробі вибити м'яч з власного карного майданчика махнув повз нього, влучивши у Мозеса.

Арбітр призначив пенальті, а Лукаку впевнено його реалізував, встановивши остаточний рахунок зустрічі – 2:2.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ