УКР РУС

Інтер перестріляв Фіорентину у матчі з божевільною кінцівкою і епічним голом Мхітаряна, Мілан здолав дітище Берлусконі

22 жовтня 2022 Читать на русском

У суботу в 11-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 11-й тур

Салернітана – Спеція – 1:0

Гол: Маццокі, 49

Мілан – Монца – 4:1

Голи: Діас, 16, 41, Оріджі, 65, Леау, 84 – Раноккія, 70

Фіорентина – Інтер – 3:4

Голи: Кабрал, 33 (пен), Іконе, 60, Йовіч, 90 – Барелла, 2, Лаутаро Мартінес, 15, 73 (пен), Мхітарян, 90+5

Рібері офіційно оголосив про завершення кар'єри

Спеція не знала перемог у трьох матчах Серії А поспіль, тож у виїзному поєдинку проти Салернітани нічия не влаштовувала. Віктор Коваленко через травму залишився поза заявкою гостей, однак не тільки він пропускав зустріч. В заявку господарів не потрапив Франк Рібері – француз оголосив про завершення ігрової кар'єри й емоційно попрощався з трибунами, не стримавши сліз.

У досить рівній грі господарі виявились значно гострішими. Щонайголовніше, підопічні Давіде Ніколи змогли конвертувати цю перевагу в гол – це Маццокі на початку другого тайму ефектно закрутив м'яч у дальню дев'ятку з-за меж штрафного. Більше Салернітана не забивала, однак Спеція так і не змогла відігратись. У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу команди з Кампанії.

У ще одному матчі екс-команда Сільвіо Берлусконі – Мілан – приймала його нинішнє дітище – Монцу. "Россонеррі" вийшли вперед вже на 16-й хвилині – диво-гол забив Діас. Підхопивши м'яч у центрі поля після передачі 36-річного румунського кіпера Чіпріана Тетерушану, він протягнув його до штрафного майданчику суперника, увірвався у володіння Ді Грегоріо і вже у падінні під тиском захисників зумів проштовхнути сферу у сітку.

Наприкінці тайму Діас оформив дубль: отримавши передачу з правого флангу він під опікою оборонців розвернувся і влучно пробив у дальній кут. В середині другої сорокап'ятихвилинки Оріджі потужним ударом, здавалось, остаточно поховав надії Монци на загальний успіх. Проте іншої думки був Раноккія, який за 20 хвилин до завершення матчу розмочив рахунок зі штрафного ударом впритирку зі стійкою. Леау наприкінці зустрічі добив Монцу потужним ударом з меж штрафного. Перемога дозволила Мілану обійти Аталанту і піднятись на другу сходинку турнірної таблиці Серії А, набравши таку ж кількість очок як і у Наполі (бергамаски і партенопейці свої матчі проведуть у неділю).

Суботню програму в Серії А закривав поєдинок у Флоренції, де місцева Фіорентина приймала Інтер. "Нерадзуррі" забили вже на 2-й хвилині після влучного удару Барелли, який опинився перед кіпером і реалізував свій шанс. Асист в активі Лаутаро, який на 15-й хвилині забив і сам. Аргентинець підхопив м'яч у центрі поля, протягнув до лінії штрафного і пробив у нижній кут.

На 31-й хвилині Дімарко відновив інтригу. Захисник Інтера дуже небезпечно зіграв у коліно Бонавентурі. Після перегляду VAR рефері призначив пенальті, який реалізував Кабрал. Після цього до кінця першого тайму було більше нервів, ніж футболу, а рахунок не змінився.

По перерві обидві команди мали моменти. Свій шанс реалізували "фіалки" – Іконе на 60-й хвилині класним ударом зрівняв рахунок. Барелла знову міг виводити Інтер вперед, але Терраччано врятував.

Лаутаро у суперечливому епізоді заробив пенальті для Інтера. Був натяк на офсайд у форварда "нерадзуррі, але арбітр після підказки VAR вказав на позначку – положення поза грою дійсно не було. Лаутаро пробив бездоганно. 2:3.

Сімоне Індзагі зняв автора дубля, намагаючись втримати результат. І ледь не поплатився – Йовіч на 90-й хвилині ефектним ударом зрівняв рахунок. Переможний гол на 90+5-й хвилині забив Мхітарян. Допоміг суперник, який вибивав м'яч і влучив у вірменина. Драматичні 3:4 – у "нерадзуррі" 21 бал і 7 позиція. Фіорентина йде 13-ю, маючи 10 очок.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ