УКР РУС

Рух отримав трансферний бан через легіонера, який не зіграв за команду жодного матчуlight

18 вересня 2023 Читать на русском

Колишній гравець Руха Лассана Фай спричинив чимало проблем для львівського клубу.

Нідерландець став гравцем Руха в січні 2022 року, проте на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну самовільно покинув розташування клубу, не зігравши жодної гри.

Фай розірвав контракт з Рухом в односторонньому порядку і звернувся у суд, де просив стягнути з клубу суму компенсації в розмірі 316 тисяч євро та 5% річних і задовольнити інші його вимоги. Палата з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА частково задовільнила заяву гравця – суму компенсації було зменшено приблизно у 13 разів – 24 тисяч євро та 5% річних на цю суму. Тоді як у задоволенні усіх інших вимог Палата йому відмовила, повідомляє офіційний сайт Руха.

Гравець Руха вказав на помилку арбітра, яка коштувала команді очок

"Рішення Палати вирішення спорів ФІФА вкотре продемонструвало зневажливе, зверхнє і несправедливе ставлення цієї організації до наших клубів, нашого футболу і країни загалом. Пригадайте історії з ексфутболістами Шахтаря. А тепер уявіть собі: ми підписали з нідерландським футболістом Лассана Файєм контракт 9 січня 2022 року, заплатили агентські його агенту, виплатили футболісту зарплату за січень в повному обсязі і футболіст полетів з командою на збори в Туреччину.

Зі зборів команда повернулась 21 лютого 2022 року і розпочала підготовку до першого весняного матчу. І тут розпочинається війна. Футболіст Фай, як і всі інші іноземці, покидає клуб і Україну та повертається додому. Після цього він жодного дня не був в Україні, не зіграв за наш клуб жодної хвилини і подає позов до ПВС ФІФА з вимогою виплатити йому 316 тисяч євро.

Зрозуміло, що ми були шоковані такою зухвалістю і наші юристи включились у цей процес. Але яким було наше здивування, коли ми отримали рішення ПВС ФІФА, в якому Палата визнала, що футболіст розірвав контракт з Рухом в односторонньому порядку, а наш клуб, натомість, зобовʼязала додатково заплатити футболісту 24 тисяч євро. Тобто, футболіст не зіграв за клуб жодної хвилини, в односторонньому порядку розриває контракт, а орган футбольного правосуддя карає наш клуб і ще й накладає трансферний бан.

Це виглядає якимось абсурдом. Але маємо таку ситуацію і будемо від цього відштовхуватись. Зрозуміло, що у нас не залишається іншого виходу як оплатити футболісту кошти згідно рішення ПВС ФІФА, щоб зняти з клубу заборону на трансфери. І ми це зробимо найближчим часом. А далі плануємо подати зустрічний позов до футболіста в ту ж Палату з вимогою покарати Фая за розрив контракту в односторонньому порядку. В нашому з футболістом контракті передбачена сума компенсації за розрив контракту в односторонньому порядку", – зазначив спортивний директор Руха Володимир Лапіцький.

ЛНЗ здобув історичну перемогу під керівництвом Дулуба, перервавши безпрограшну серію Руха