УКР РУС

"Рух досі не повернув мені зароблене": Біленький – про непорозуміння з Федиком і конфлікт з Дедишиним

12 травня 2021 Читать на русском

Український легіонер Дунайскої Стреди Станіслав Біленький, який на правах оренди виступає за брестське Динамо, пригадав період своїх виступів у львівському Русі.

"У мене був річний контракт оренди із Заглембе, але взимку надійшла пропозиція від Руха – мене хотів бачити в команді Юрій Бакалов. Я погодився, розірвав договір з поляками і переїхав до Львова, теж на рік оформили оренду.

Біленький ефектним пострілом зі штрафного врятував для Динамо Брест нічию – українець відзначився вже втретє у сезоні

Буквально через два місяці забирають головного тренера Бакалова і ставлять Федика. Він зробив ставку на інших футболістів – я буквально за сім матчів зіграв десь 30 хвилин, що не могло мене влаштовувати. У розмові з ним я запитав, які у мене перспективи: тому що тоді вже підходила до завершення Перша ліга і був ще шанс, можливо, розірвати контракт, повернутися назад, або він скаже, що на мене розраховує. Розмова була незрозумілою, тому що на моє питання, чому я не граю і чи розраховує на мене тренер, я почув хвилину мовчання і відповідь: “Ну не знаю”. На цьому наш діалог завершився. Згодом він додав, що хоче дограти Першу лігу тими гравцями, які починали. Це була одна з причин, чому я залишився далі. Я повірив його словам, але далі грали всі, окрім мене.

Буквально за вісім чи десять днів до закриття трансферного вікна генеральний директор Руха Ігор Дедишин передав, що вони хочуть розірвати зі мною контракт. Вже з серпня мені не платили гроші. Усім давали, крім мене. Тоді, а це було наприкінці вересня, набігла вже досить солідна сума. Вони запропонували мені розірвати контракт і віддати від суми, яку були винні, приблизно 30%. Я не погодився. Адже в мене не було можливості повернутись назад в Дунайску Стреду через розрив контракту. Виходило, що мені треба було повернутись, тренуватися і теж не отримувати заробітну плату, тому що у них вже був ліміт на легіонерів.

Коли відмовився – почув у відповідь, що мені не будуть платити зарплату і я буду тренуватися з дублем. Довелося звертатися в Палату вирішення суперечок, завдяки якій мені вдалось отримати гроші за два місяці. У січні цього року я отримав лист від Палати з повідомленням, що у них завершилися повноваження і розгляд моєї справи буде продовжено після затвердження нового складу. Після цього листа до сьогодні просування у справі немає. Рух досі не повернув мені зароблене", – розповів Біленький у коментарі BF.

Наші за кордоном: Маліновський не зупиняється, шедевр Петряка, гравці України U-21 запалили в Німеччині та Іспанії