УКР РУС

"Камбечить Атлетіко": чемпіон ліквідований, імперський Облак змусив Ліверпуль втратити магію Енфілда

12 марта 2020 Читати українською
Автор: Вадим Грищук

Атлетіко вирвав перемогу над Ліверпулем в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і вийшов у наступний раунд. Футбольна Європа захоплюється командою Дієго Сімеоне.

AS: Слава Атлеті на Енфілді

Мінімальна перемога у першому матчі – це зовсім не перевага, якщо вам належить завітати на Енфілд. А якщо зважити на той факт, що Ліверпуль востаннє програвав на домашньому стадіоні ще у вересні 2018, то стає зовсім невесело.

Ліверпуль – Атлетіко – 2:3 – відео голів і огляд матчу

Журналісти іспанського видання AS захоплюються тріумфом Атлетіко, але сварять наставника команди за віру в Дієго Косту, який лише недавно оговтався після травми, але отримав місце у стартовому складі: "Робити зараз ставку на Косту – це вистрілити собі в ногу, залишити команду в меншості вже з початку матчу. Те, що вдалося дотягнути до овертайму, можна вважати чудом".

Старання Яна Облака, якого Дієго Сімеоне після звітного матчу порівняв з Ліонелем Мессі, також не залишилися непоміченими у пресі: "Величезний словенець був повсюди. Спасіння Атлетіко було лише у рукавичках Облака". Однак варто говорити не тільки про героїзм голкіпера. Старалася уся команда. Ніхто не знає, що таке страждати на полі, настільки добре, як "Атлеті". Два місяці тому в цю команду вірили лише кілька безумців, а вчора вона залишила за бортом турніру чинного володаря Ліги чемпіонів. "Ель Чоло" знову змусив згадувати про славнозвісні яйця. У його хлопців вони справді міцні, як кокос. Це – Атлетіко, і Атлетіко завжди повертається. Особливо, коли цього вже ніхто не чекає.

Ліверпуль – Атлетіко: катастрофічне невезіння "червоних", характер мадридців і такі різні перформанси Облака з Адріаном

Marca: Героїчні

Ніхто не сумнівався, що голкіперу Атлетіко доведеться провести видатний матч. Ліверпуль безперервно обстрілював гігантського, чудесного імперського Облака. Гості нанесли всього 6 ударів по воротах Адріана, тоді як "червоні" втратили лік своїм спробам. Проте заголовки та обкладинки будуть присвячені Маркосу Льоренте. Екс-гравець Реала більшу частину сезону на Ванда Метрополітано провів у тіні, тому не дивно, що і героєм став, вийшовши з лави для запасних. Заміна, яку навіть Сімеоне назвав спрямованою на зміцнення захисту, несподівано стала вирішальною в атаці.

Однак Marca вважає, що говорити про Облака і Льоренте занадто очевидно, тому знайшла іще одного героя вечора. Ним, на думку видання, виявився бразильський захисник Феліпе. Він став центральною фігурою у захисних редутах "матрацників". Феліпе "наївся досхочу" підчищаючи огріхи за партнерами.

Загалом, Атлетіко не довелося робити нічого надзвичайного, щоб пройти Ліверпуль. Мадридці грали у своєму стилі: багато боролися і терпіли. Так, мерсисайдці могли закривати питання щодо переможця протистояння ще в основний час, але ніхто не може стверджувати, що хлопці Дієго Сімеоне незаслужено опинилися в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.

Mundo Deportivo: Божевілля

Хоробрий Атлетіко вийшов на поле, зовсім не злякавшись атмосфери Енфілда. Так, Ліверпуль притиснув суперника до власних воріт, але міг утримувати м'яч довше 5 секунди чи зробити більше трьох точних передач на третині поля мадридців. Складалося враження, що гості розраховували саме на такий сценарій і були повністю до нього готові.

Команді Дієго Сімеоне не вдалося уникнути проблем. Атлетіко не зміг контролювати півзахист "червоних", особливо впродовж останніх 20 хвилин основного часу. Ні володіння, ні перехоплень – просто захищайся і страждай. Овертайм уже був призом для гостей. Такий підхід вже став фірмовим стилем команди Сімеоне у великих матчах, і він знову приніс успіх.

Ніхто не збирається заперечувати, що Ліверпуль виглядав солідніше, але завчасно ховати цей Атлетіко – це необачність. Гол Боббі Фірміно дозволив підопічним Юргена Клоппа занадто рано повірити у свій успіх, але покарання було дуже швидким і болючим. Атлетіко страждав. Він чинив опір. Захищався. І він наніс удар тоді, коли ніхто не очікував... Ніхто не міг навіть припустити, що мадридці зможуть це зробити. Такий футбол. І така ця команда.

Камбечить Атлетіко, Чоло вибиває чемпіона

Британське видання The Telegraph наголошує, що Ліверпуль не заслуговував на такий результат протистояння: "Мерсисайдці залишилися без чвертьфіналу Ліги чемпіонів попри 38(!) ударів по воротах". Атлетіко покарав суперника за помилки Адріана і пройшов далі, а Облак – абсолютний герой зі своїми чудесами прирік Салаха та партнерів на фіаско.

Клопп: Я розумію, що я лузер

Ліверпуль зазнав одного з найболючіших ударів за всю історію на Енфілді, стверджує Gazzetta dello Sport у своєму матеріалі з яскравою назвою: "Камбечить Атлетіко, Чоло вибиває чемпіона". Важко не погодитися. Просто вдумайтеся у ці цифри: до вчорашнього вечора "червоні" не програвали на власному стадіоні 43 матчі поспіль, поразка від Атлетіко стала першою домашньою в єврокубках з 2014-го року.

"Ліверпуль викинули з Ліги чемпіонів". The Sun та Sky Sports відзначають хорошу гру англійців та несправедливість загального результату. А ще потішаються з Дієго Кости: "Це був яскравий спектакль Кости, тільки без того, щоб добре грати у футбол". Йдеться про поведінку одіозного форварда, замість якого на поле вийшов Маркос Льоренте. Після своєї заміни Дієго яскраво демонстрував своє незадоволення та роздратування, проте на лаві запасних "матрацників" ніхто не надав цьому жодного значення. Схоже, до подібних витівок там давно звиклки. А тут ще й Льоренте став героєм, фактично подарувавши мадридцям путівку у чвертьфінал.

Французька L'Equipe називає "Маленьким дивом" те, що вдалося створити Атлетіко, хоча наголошує в цій команді ніколи не можна сумніватися. Особливо, коли йдеться про Лігу чемпіонів. Домінування Ліверпуля було надзвичайним, але в результаті чинного чемпіона ліквідовано.

"Богиня Італії": Аталанта пише історію Ліги чемпіонів і осоромила президента Ювентуса, а Ілічіч нагадав Шевченка