УКР РУС

"Росіяни є жертвами": Чеферін зганьбився черговою заявою про агресорів

28 січня 08:29 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що засмучений через відсторонення російських команд від міжнародних змагань.

"Чи тиснуть на мене з вимогою дозволити російським командам повернутись до змагань? Єдиний тиск йде з іншого боку: щоб ми не допускали їх. На мене ніколи не було тиску з російської сторони. Ця заборона буде діяти, поки триває війна.

Шевченко запросив Чеферіна в Україну: "Нехай подивиться на дії Росії"

Я не радий цьому, тому що мені шкода спортсменів, але всі, включаючи УЄФА, повинні зробити все можливе, щоб зупинити це божевілля.

Що стосується того, що російські спортсмени не йдуть проти влади: ти можеш зробити це у Великій Британії, я можу у своїй країні (Словенії, – прим.), але в Росії ти потрапляєш у в'язницю, якщо ти це зробиш, або навіть гірше. Тому росіянами непросто протистояти, і вони є жертвами. Це завжди погано для спортсменів, це завжди погано для відносин між людьми, але, на жаль, ми живемо в такі божевільні часи. Я дуже стурбований. Те, що я бачу в геополітиці – це страшно.

Матч Росії з Сербією? Це не під нашою юрисдикцією. Сербія також може грати проти вас, мене та інших у цій кімнаті. Юридично ми нічого не можемо зробити. У певному сенсі, чому це така вже проблема? В чому проблема, що молоді люди грають у футбол? І нікого не цікавить цей матч: якби ви, англійці, не говорили про це, ніхто б про нього й не знав. Ми в Словенії навіть не знаємо, що вони грають, тому що людям байдуже до речей, на які часто звертає увагу англійська політика, а також основні ЗМІ.

Іноді нас бомбардують цим, і тоді я розмовляю з друзями по всій Європі. Вони кажуть: "Про що ви говорите?" Вони знають, що Росія відсторонена, і все. Тепер вони грають один товариський матч, і що з того?" – сказав Чеферін в інтерв'ю The Guardian.

Нагадаємо, всі російські клуби та збірні були відсторонені від міжнародних турнірів через агресію проти України. Нині суперниками окупантів є такі країни як Киргизстан, Ірак, Єгипет, Куба та інші. Однак на 21 березня футбольна асоціація країни-терористки запланувала спаринг проти збірної Сербії – це буде перший європейський суперник для РФ з листопада 2021 року.

"Імпотент": Федецький знищив Чеферіна через ганебну заяву про збірну України