УКР РУС

"Росія боїться грати у футбол, на відміну від України": екс-гравець "синьо-жовтих" порівняв обидві збірні

18 листопада 2021 Читать на русском

Колишній захисник Дніпра Сергій Дірявка, який свого часу зіграв 9 матчів за національну збірну, віддав належне команді Олександра Петракова після виходу в плей-офф відбору ЧС-2022.

"Мені хотілося б відзначити головного тренера Петракова та його гнучкість. Змінити звичну схему на нову у матчах із Болгарією та Боснією – дорогого коштує. Петраков підлаштувався під суперника з огляду на наші можливості. Це був дуже сильний хід. Я не перебільшую і не применшую. Якщо у плей-офф нам випаде Італія чи Португалія, там буде зовсім інша гра.

"Ман Сіті міг би ним пишатися, але він наш": Франція простягає Україні руку, "привиди" Шевченка – проблема у плей-офф

У тренера є певна ідея та бачення футболу, яке він проповідував упродовж 15 років. І потім ти маєш ламати себе психологічно та ментально – перебудовуватися, чи вірити у свою ідею. Це дуже складна проблема.

Зараз у Карпіна в Росії ментальна проблема у збірній. Він бачить свій футбол, а гравці не можуть зробити п'ять передач та контролювати гру. І він думає, чи продовжувати гнути свою лінію, чи ні, адже гравці не можуть грати у його футбол. А наші футболісти, на відміну від росіян, вміють грати у футбол на м'ячі. Карпін сам казав: "Як таке може бути? Хороші футболісти і бояться грати у футбол?" А наші не бояться! У цьому наша відмінність від збірної Росії.

Я чекаю та вірю, що ми вийдемо на чемпіонат світу. Багато залежатиме від того, хто нам випаде у першій грі. Мені подобається, що в збірній України є хороша конкуренція та кілька футболістів на одну позицію", – цитує Дірявку Fanday.

Нагадаємо, збірні України і Росії зіграють у плей-офф кваліфікації ЧС-2022, жеребкування півфіналів якого відбудеться 26 листопада. Щоправда, команди між собою точно не зустрінуться, адже УЄФА продовжує розводити українців та росіян через бойові дії на Донбасі.

Похмілля чемпіонів Європи, фіаско Роналду, несподіванка з Альбіону загрожує Україні – ревю європейського відбору на ЧС