УКР РУС

Роналду, Ігуаїн та екс-зірка Шахтаря, або Як Ювентус наближав фінансову катастрофу вартістю у 500 мільйонів

22 грудня 2021 Читать на русском

Величезні борги Ювентуса стали наслідком непродуманої роботи клубу на трансферному ринку.

Найлегше було б звинуватити у всьому Кріштіану Роналду, адже трансфер, зарплата та інші виплати португальцю загалом становлять 227 млн євро. Однак проблема зовсім не в португальцеві, повідомляє La Gazzetta dello Sport.

Інтер запідозрили у фінансових махінаціях і провели обшуки в офісі клубу

Журналісти видання проаналізували фінансові звіти Ювентуса і дійшли висновку, що проблеми розпочалися із підписання Гонсало Ігуаїна. За форварда заплатили 91 млн євро, а його зарплата склала 7,5 млн євро за сезон. Загальна вартість співпраці з Ігуаїном склала 122 млн євро, а от співставного спортивного чи маркетингового зиску аргентинець не приніс.

Несподівано серед найбільших провалів бачимо український слід. Загальна вартість екс-вінгера Шахтаря Дугласа Кости для Ювентуса склала 87 млн ​​євро. Артур обійшовся клубу в 85 млн, Федеріко Бернардескі – 73 млн, Деян Кулусевскі – 49 млн, Адрієн Рабйо – 29 млн, Марко П'яца – 32 млн. Ударом для фінансової ситуації Ювентуса також став трансфер Крістіана Ромеро, купленого за 28 млн і проданого в Аталанту за 15 млн. Загальна сума витрат становить понад півмільярда євро.

"Ювентус по вуха загруз у лайні": новий гучний скандал в Італії – Дженоа та інші клуби ризикують опинитися під слідством