УКР РУС

Роналду і його суперфанати: Мбаппе, Холанд, Кейн та інші зірки футболу, яких надихав Кріштіануbomb

5 лютого 16:12 Читать на русском
Автор: Вадим Грищук

Португальський нападник Кріштіану Роналду сьогодні святкує свій 39-й день народження. Окрім величезної кількості трофеїв, він залишив футболу неоціненний нематеріальний спадок.

В игре исполнилось 22 года с момента дебюта Роналду в профессиональном футболе. Эрлинг Холанд тогда практически не ходил и не говорил. Сейчас норвежец претендует на то, чтобы побывать на футбольном Олимпе, а Криштиану не очень хочется узнать, что в зёрках Манчестера в сильнейшем чемпионате выше в новом. Это и есть время.

Роналду ответил на ответ в момент объявления более серьёзного рока

Португалец без особого внимания включался в мероприятия новых футбольных матчей – для них это было с применением, кумиром, идолом. Милионы хлопчиков по всему миру, граючи в футболе, оказались ими же – Роналду. В честь сегодняшнего именинника ответил о тех, кому вдалось. Однако не останавливайтесь на одном матче с Криштиану, но мы можем прийти к выводу, что с ним в одном сезоне – бесплатно в футболе на первом уровне.

Килиан Мбаппе. Начинаем с очевидного кандидата. Уси эти балачки про мрию Мбаппе бесплатно для Настоящего родом из твоего детства. Среди фанатов Килиана были мадридцы и особенно Роналду. Стены в комнате француза были обклеены плакатами из-за изображения Криштиану. Такой маленький суперфанат, какой разум максимально приближается к равномерному приготовлению пищи.

Во время матча Лиги Наций между Францией и Португалией в 2020 году Мбаппе играл против Роналду, а после игры был опубликован лаконичный, но красномовный список в Твиттере. Идол – это одно слово. Один из них также был отмечен эмодзи. З короною все было розумило, изображение цапы вынесено для обозначения «наибольшего за все время». Это английская аббревиатура GOAT – Greatest Of All Time.

Публічно Мбаппе ніколи категорично не висловлювався щодо протистояння Роналду і Мессі. Говорив, що поважає обох, хоч у дитинстві був фаном саме Кріштіану. Однак екс-захисник ПСЖ Абду Діалло розповів, що з Кіліаном краще не заводити суперечку про це: "Кріштіану Роналду – це буквально все для Мбаппе. Якщо ви згадаєте при ньому про протистояння Мессі – Кріштіану, то Кіліан буде сперечатися з вами щонайменше годину. Для нього Роналду недоторканний".

Ерлінг Холанд. Норвежець, можливо, єдиний, хто по-справжньому здатен зазіхнути на численні бомбардирські рекорди Роналду, якщо позбудеться своїх перманентних проблем із травмами. Форвард Манчестер Сіті не приховує, що завжди рівнявся на Кріштіану. "Було дуже приємно зустрітися з ним. Я сказав Роналду, що завдяки йому став футболістом. Для мене він завжди був рольовою моделлю", – говорив Холанд про португальця.

Вінісіус Жуніор і Маркус Рашфорд. Все максимально очевидно – вихованці Реала і МЮ відповідно, які бачили, як Роналду досягав успіху в їхніх клубах. Англієць намагається копіювати техніку виконання штрафних ударів і так говорить про вплив Роналду: "Для мене немає більшого натхнення у футболі. Це можна сказати про багатьох молодих гравців і вболівальників Ман Юнайтед, які спостерігали за командою, коли він був тут".

Вінісіус став гідною заміною португальцю в Реалі. Віддати данину своєму кумиру бразилець зміг у розкішному стилі. Під час Ель Класіко в 2020 році Роналду був на Сантьяго Бернабеу. Вінісіус забив гол й відсвяткував у стилі португальця з уже легендарним Siiiiu!

Харрі Кейн. Один із найкращих англійських форвардів у історії молодший за Роналду лише на вісім років, але не соромиться говорити про своє захоплення. "Після матчу я попросив у нього футболу. Роналду – мій великий приклад для наслідування, я спостерігав за ним, коли ріс. Це гарна футболка, щоб отримати її та поставити в рамку. Я дав йому свою футболку, але не знаю, що він з нею робитиме".

Букайо Сака. Просто наведемо відповідь головної зірки нинішнього Арсенала про його улюбленого футболіста: "Кріштіану Роналду. Мені подобається його менталітет. Він завжди хоче бути найкращим, завжди наполегливо працює на полі та поза ним і намагається зробити своє тіло найкращим. Коли він виходить на поле, він виступає з повною впевненістю та повною індивідуальністю та показує, чому він один із найкращих гравців, які коли-небудь грали у футбол. Я б не сказав, що маю його ставлення, тому що ми два різних гравці, він унікальний, але я намагаюся дивитися на нього і брати хороші сторони в його грі. Одна з хороших речей його гри – це його менталітет. Він завжди зосереджений, завжди працює, і я також намагаюся це робити".

Мейсон Маунт. Вихованець Челсі надовго сподівався залишитися в клубі, але коли довелося прощатися, то вибір нового місця роботи був доволі легким. Маунт бачив гру Кріштіану за Манчестер Юнайтед і годинами намагався навчитися бити штрафні в такому ж стилі. Мейсон вірив, що йому вдалося розгадати секрет: "Я намагаюся виконувати штрафні, як Роналду. Бийте м'яч по ніпелю, і він буде рухатися. Ось і все, що ви робите – чудова траєкторія, верхній кут". Важливо, що після цієї фрази маленький Маунт показав усе на практиці.

Маттейс де Лігт. Не лише форварди беруть приклад з Роналду. Захисник Баварії, як і багато хто з нас, в дитинстві любив уявляти, що він зірковий футболіст. Для де Лігта це завжди був Кріштіану: "Я завжди хотів бути Кріштіану Роналду, коли ми грали у футбол в саду. Особливо це було в той час, коли він грав у Манчестер Юнайтед. Моя перша футболка також належала йому з того часу". Нідерландцю не пощастило стати бомбардиром, але натомість він отримав можливість пограти пліч-о-пліч з кумиром – разом вони захищали кольори Ювентуса.

Расмус Хьойлунд. Днями данець став наймолодшим футболістом Манчестер Юнайтед, який забив у чотирьох поспіль матчах АПЛ. Влітку багато клубів хотіли купити Хьойлунда в Аталанти, але він обрав Олд Траффорд, і це не дивно. "Мій кумир – Роналду. Мій батько показав мені його, коли він грав за Юнайтед. Потім я стежив за Кріштіану в Реалі. Мені просто подобається його менталітет, і мені подобається, що він так прагне забивати голи. Він так палко хоче бути найкращим".

Ендрік. Черговий бразильський проспект, за якого вже заплатили божевільні гроші. 17-річний форвард лишень готується заявити про себе в Реалі, але увага до нього вже прикута. Без порівнянь не обійтися. Ендрік відхрещується від аналогій, але з одним виключенням. "Я просто хочу бути Ендріком і хочу показати людям Ендріка. Якщо є хтось, хто впливає на мене, не через команди, за які він грав, голи, які він забивав, чи титули, які він виграв, а через людину, якою він є, це Кріштіану Роналду", – заявив бразилець.

Жоау Фелиш, Бруну Фернандеш. С актерами футболистами все задумалось, тут не обійлось без патриотизма. "Я фанат Роналду. Всегда стежив за ним. Криштиану, проведенный в Манчестере, значит часть его ранней карьеры и досягаемого успеха. Потому что я был благодарен за Манчестер Юнайтед", – узнал Бруну. Поколение в Португалии особенно любит Жоа Фелиш, но он не завидует славе Роналду: «Криштиану – мой молодой человек, он для меня во всем. я футболу. Люди всегда вспоминают меня, и они могут прийти к Криштиану, и я впервые показываю им одного и того же. Криштиану уникальные и незаменимые».

Алехандро Гарначо. Мабуть, один из главных футболистов Аргентины, который публично признался лучшим футболистом в истории Роналду, а не Месси. К этому вашему обычному прибытию (Сокрема от Серхио Агуэро), но МЮ остается стойким в своих переговорах. Гарначо святили в стиле своего кумира, за который его очень критиковали такие зёрки, как Артуро Видаль и Анхель Дэ Мария.

"Le Chef" в новом Здане: поддержал Бремена, запив с Аелтоном и Клозе, слушая футбол под музыку и вино