УКР РУС

Роналдо серед воротарів – голкіпер збірної Сейшелів став зіркою інтернету через свою форму і курйозний автогол

10 вересня 2018 Читать на русском

На Сейшельських островах теж є збірна. Ця команда навіть випереджає у рейтингу ФІФА деякі європейські країни (Гібралтар, Сан-Маріно), а її воротар Дейв Мюссард розриває соцмережі.

Його навіть порівнюють з легендарним бразильским форвардом Роналдо. Щоправда не через бомбардирські здібності (стріляє 31-річний Мюссард наразі тільки по своїх) – за не зовсім відповідну для футболіста фізичну форму. Він допоміг Ахмеду Мусі переправити м'яч у власні ворота в зустрічі відбору Кубка африканських націй проти Нігерії, але пропустив значно менше, ніж сподівались фанати "суперорлів" – лише 3 голи.

Шевченко і 75 тисяч євро, замість Роналдо підписати іншу легенду – 4 історії трансферів, які могли змінити футбол

А опісля став справжньою вірусною сенсацією у мережі. Зокрема, стало відомо, що у вільний від виступів за свою країну час Дейв працює кондитером 3-зіркового готелю, розташованого на узбережжі курортного раю. І схоже, його пристрасть до солодкої випічки не обмежується лише місцем праці. Середня зарплата гравців сейшельської збірної – 635 доларів на місяць, тож підтримувати гарну фізичну форму важкувато і з матеріальної точки зору.

Багато роботодавців на Сейшелах відпустили футболістів у збірну лише суто на матч – потренуватись для них це вже завелика розкіш, втрата часу і заробітку. Що вже говорити про оплату за вдалі матчі – усі вони грають лише на голому патріотизмі, ніяких тобі преміальних. Такі складні умови для розвитку футболу в туристичній країні дещо пояснюють, чому саме цей хлопець став голкіпером №1 у протистоянні з учасником Чемпіонату світу.

"Роналдо повернувся у міжнародний футбол", – кепкують у Твіттері.

"Чому воротар Сейшелів виглядає як банківський клерк?"

Не обійшлось і без згадок про колишнього найкращого бомбардира Бундесліги Айлтона, який ще під час кар'єри вражав зайвою вагою.

"Виглядає на те, що сейшельський голкіпер має дуже багато зайвої ваги як для стража воріт"

Воротаря порівняли з Вінні Пухом

"Рідкісне фото голкіпера Сейшелів"

Попри те, що користувачі соцмереж жартують, чи може він виконувати стрибки, або радять йому податись у рестлери, Мюссард заслуговує на повагу. Цей шеф-кухар по буднях перепливає на човні приблизно 15 хвилин кожного разу після тренування додому.

Голкіпер Зірки Льопка відзначився епічним автоголом ударом через себе