УКР РУС

Ювентус здобув мінімальну перемогу над Торіно, Інтер дотиснув Болонью, Наполі поступився Ромі: 11-й тур Серії А, субота

2 листопада 2019 Читать на русском

У суботу відбулось кілька поєдинків 11-го туру Серії А. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії, 11-й тур

Рома – Наполі – 2:1

Голи: Дзаньйоло, 19, Верету, 55 (пен.) – Мілік, 72

Нереалізований пенальті: Коларов, 26 (Рома)

Вилучення: Цетін, 90+6 (Рома)

Болонья – Інтер – 1:2

Голи: Соріано, 59 – Лукаку, 75, 90+1 (пен)

Торіно – Ювентус – 0:1

Гол: Де Лігт, 70

Аталанта бомбить Серію А, але провалюється в ЛЧ – Шахтар і його суперники використали слабке місце команди Маліновського

11-й тур Серії А розпочинав центральний поєдинок між Ромою та Наполі. Вже з перших хвилин господарі кинулись на ворота суперника, однак спроби Клюйверта та Пасторе не досягли потрібного результату. Проте диво-гол на 19-й хвилині забив молодий талант римлян Ніколо Дзаньйоло: він увірвався до штрафного майданчика і після пасу Леонардо Спінаццоли влучно пробив у праву дев'ятку.

Згодом господарі здобули право на пенальті, який не зумів реалізувати Александр Коларов – голкіпер Наполі холоднокровно забрав шкіряного. На початку другого тайму Рома вдруге пробивала "з точки": цього разу Жордан Верету впевнено переграв Алекса Мерета. На 72-й хвилині Аркадіуш Мілік один гол відквитав, замкнувши передачу Ірвінга Лосано у порожні ворота. На шостій доданій хвилині Рома опинилась у меншості – протягом трьох хвилин Мерт Цетін отримав два "гірчичники" – і мала останній шанс зі штрафного зрівняти рахунок. Удар Міліка прийняла на себе стінка і суддя дав свисток про закінчення надзвичайно видовищного поєдинку.

Інтер на виїзді зустрічався з Болоньєю, намагаючись реабілітуватися за домашню нічию з Пармою й заодно вскочити на першу сходинку в турнірній таблиці. Втім, господарі не збирался так просто віддавати очки, тому одразу зі стартовим свистком розпочався розмін моментами – так, вже на 3-й хвилині Хандановіч врятував при ударі Сансоне з меж штрафного, а на 9-й Скорупскі витягнув постріл Мартінеса з близької дистанції. Поступово міланці захопили ініціативу, що вилилось у голи Лаутаро та Лукаку в останній третині першого тайму – все б нічого, але їх скасували через офсайд. На перерву команди пішли за нулів на табло.

На старті другого тайму Болонья відкрила рахунок. Затяжна позиційна атака на 59-й хвилин завершилась пасом Сванберга на Соріано та його ударом метрів з 22-х у правий нижній кут – 1:0. Вже за дві хвилини Лукаку міг зрівняти, однак його постріл з меж карного майданчика в останній момент заблокували захисники. Інтер не зупинявся і, зрештою, відігрався на 75-й після подачі з правого флангу, метушні біля воріт та удару з близької дистанції, який Скорупскі вибив прямо на Лукаку; Ромелу тут же добив – 1:1. Здавалося, що з цим рахунком команди і завершать поєдинок, але вже у компенсований час Орсоліні сфолив у власному штрафному, а рефері призначив пенальті. Лукаку впевнено його реалізував, чим приніс перемогу Інтеру.

Центральним матчем суботи виступало Туринське дербі, яке проходило на Стадіо Олімпіко Гранде. Перший тайм цієї зустрічі вийшов вражаючим – обидві команди відповідали атакою на атаку й здебільшого завершували свої випади ударами по воротах. Торіно до перерви провело кілька посередніх пострілів з меж штрафного у площину, а також претендувало на пенальті після влучання м'яча в руку Де Лігту на 12-й хвилині. Ювентус створив цілу низку гольових моментів, найяскравішими з яких стали замикання Роналду головою над поперечиною на 19-й хвилині та удар Де Лігта метрів з чотирьох на 45-й – Сірігу врятував господарів. Зрештою, перший тайм завершився без голів.

Другий тайм Торіно розпочав пасивно, практично нічого не створюючи, а от Юве міг відкрити рахунок на 57-й хвилині після класного пострілу Роналду з правого краю штрафного – Сірігу парирував. Відважний голкіпер "биків" врятував також і після удару Ігуаїна з льоту на 70-й хвилині, витягнувши м'яч з-під поперечини, однак вже за кілька секунд Гонсало прийняв подачу з кутового і викотив пас на Де Лігта. Маттейс розстріляв ворота з близької дистанції – 1:0. Торіно міг відігратися на 71-й після вривання Ансальді на лівий край карного майданчика та пострілу в ближній кут, але його ногою відбив Щенсни. Вже у компенсований час Бремер таки закотив м'яч у сітку, але гол скасували через офсайд. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Ювентуса.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ