УКР РУС

Рома обіграла Ювентус на Стадіо Олімпіко – перемогу приніс гарматний удар Манчіні, вилучення за 40 секунд

5 березня 2023 Читать на русском

Рома виявилась сильнішою в матчі 25-го туру чемпіонату Італії. Читайте звіт про зустріч Рома – Ювентус на "Футбол 24".

Ювентус та Рома підійшли до поєдинку з різним настроєм. "Стара синьйора" в результативному матчі перемогла Торіно, тоді як римляни несподівано поступились Кремонезе. Моурінью мав пропустити гру, але його дискваліфікацію призупинили, через що португалець отримав змогу керувати командою з технічної зони.

Дибала збирається до суду – нападник Роми вважає, що Ювентус винен йому гроші

Гра проходила досить повільно, команди майже не створювали моменти. Влаховіч замикав подачу зі штрафного на 5 хвилині – Патрісіу легко забрав м'яч до рук. Лише під кінець тайму Ювентус міг реально небезпечний момент: Данілу навісив з глибини, а Рабйо головою замикав – стійка і Патрісіу врятували Рому від гола.

А на старті другого тайму Рома повела в рахунку. Позиційна атака римлян завершилась гарматним пострілом Джанлуки Манчіні, який точно пробив у дальній кут. Куардадо міг зрівняти рахунок в ювілейному для себе поєдинку за Ювентус, але його удар зі штрафного поцілив у стійку. Ювентус продовжував тиснути після пропущеного гола, але Рома ледь не забила вдруге – Пеллегріні навісив, а Смоллінг опинився сам поблизу воріт, але кут був дуже гострим.

Туринці продовжиди тиснути і вже втретє влучили в стійку. Паредес навісив з кутового, захисник підставив голову, після чого м'яч влетів у стійку воріт "вовків". Аллегрі кинув у бій майже всі атакувальні резерви, проте це обернулось провалом. Кін вийшов на 89 хвилині на поле, а вже через 40 секунд нападник у боротьбі з Манчіні спочатку почав використовувати прийоми з боротьби, а згодом вдарив суперника по ногах. Фінальний штурм Ювентуса завершився нічим – Патрісіу забрав до рук м'яч після удару Данілу.

Інтер здолав Лечче й повернувся на другу позицію, Спеція з Коваленком не дотиснула конкурента у боротьбі за виживання