УКР РУС

Рома перемогла Сампдорію й піднялася у зону Ліги чемпіонів – безвиграшна серія екс-команди Супряги досягла 10 матчів

17 жовтня 2022 Читать на русском

Сампдорія не змогла виграти перший матч у поточному чемпіонаті Італії, зазнавши домашньої поразки від Роми (0:1). Звіт читайте на "Футбол 24".

Рома завдяки нічиїй у матчі Лаціо проти Удінезе отримала змогу піднятись у топ-4 Серії А. Втім, для цього необхідо було перемогти Сампдорію на її полі. Завдання виглядало не дуже важким, адже генуезці не виграли жодного матчу за 9 попередніх турів, йдучи на останній позиції.

Наполі перестріляв Болонью і повернувся на вершину Серії А, Інтер переміг Салернітану, Лаціо розписав нічию з Удінезе

"Джалороссі" круто розпочали зустріч, відкривши рахунок вже на 9-й хвилині з пенальті. Його реалізував капітан Пеллегріні, який у п'ятому сезоні став причетним до п'яти голів Роми в чемпіонаті. За зазначений період серед півзахисників Серії А тільки він, Мілінковіч-Савіч і Зєлінські демонстрували подібну стабільність.

Втім, до перерви активніше виглядали господарі, які провели 6 ударів проти двох. В другому таймі Рома перехопила ініціативу, не відпускаючи її до самого фінального свистка, а загалом "вовки" виглядали значно гостріше. Навіть без урахування пенальті гості вели за очікуваними голами з рахунком 1,29 - 0,22.

Втім, реалізувати бодай ще один момент підопічним Жозе Моурінью так і не вдалося. У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу "джалороссі". Рома набрала 22 очки й піднялась на четверту позицію в турнірній таблиці. Сампдорія з трьома заліковими балами залишається на дні.

Мілан дотиснув Верону і не відпустив лідерів – автогол екс-динамівця, історичне досягнення Піолі в ювілейному матчі