УКР РУС

Рома провела успішну репетицію перед Шахтарем, Наполі завдяки дублю Інсіньє здолав Болонью: 26-й тур Серії А, неділя

7 березня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 26-го туру Серії А було проведено шість матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 26-й тур

Рома – Дженоа – 1:0

Гол: Манчіні, 24

Верона – Мілан – 0:2

Голи: Круніч, 27, Далот, 50

Фіорентина – Парма – 3:3

Голи: Кварта, 28, Міленковіч, 42, Якопоні, 90+4 (автогол) – Куцка, 32 (пен), Куртіч, 72, Міхейле, 90

Кротоне – Торіно – 4:2

Голи: Сімі, 27 (пен), 54, Реца, 80, Унас, 90+4 – Мандрагора, 45, Санабрія, 84

Вилучення: Рінкон, 90+2 (Торіно) (друга жовта)

Сампдорія – Кальярі – 2:2

Голи: Берешиньскі, 78, Габ'ядіні, 81 – Жоао, 12, Наінгголан, 90+6

Наполі – Болонья – 3:1

Голи: Інсіньє, 8, 76, Осімхен, 65 – Соріано, 73

Рома у рідних стінах приймала Дженоа. У середині першого тайму римляни вирвались уперед – Пеллегріні з кутового ювелірно навісив у штрафний майданчик, де Манчіні головою замкнув. "Грифони" ж до перерви нічого створити не змогли.

Ювентус обіграв Лаціо та наблизився до лідерів Серії А: Пірло не покарали за зухвалі експерименти, а герой – Мората

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась – гості продовжували безрезультатні спроби зрівняти рахунок, а "вовки" більше грали від оборони, не ризикуючи втратити крихку перевагу. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Роми.

Завдяки набраним трьом очкам підопічні Паоло Фонсеки із 50-ма заліковими балами піднялись на четверту сходинку турнірної таблиці. Дженоа із 27-ма пунктами залишився на 13-му. Зазначимо, що вже у четвер, 11 березня, Рома зустрінеться із Шахтарем у 1/8 фіналу ЛЄ.

Мілан на виїзді зустрічався із Вероною. Відрив Інтера від "россонері" і так становить 6-ть очок, тому для збереження претензій на Скудетто у цьому матчі була потрібно було перемагати слабшого суперника.

На 27-й хвилині Круніч виконував штрафний удар неподалік від лінії карного майданчика – голкіпер намагався парирувати його шедевральний удар у праву дев'ятку, але у нього практично не було шансів – 0:1. Одразу по перерві перевагу гостей закріпив Далот. Гравці Верони намагались нав'язувати боротьбу, однак до кінця матчу відквитати хоча б один гол так і не змогли.

Завдяки цій перемозі Мілан скоротив відрив від "нерадзуррі" до 3-х пунктів (у підопічних Антоніо Конте одна гра в запасі). Верона залишилась на 8-й сходинці турнірної таблиці.

Фіорентина у домашньому поєдинку розписала бойову нічию із Пармою. Перший тайм закінчився із рахунком 2:1 на користь "фіалок" (відзначались Кварта і Міленковіч, а у пармезанців пенальті реалізував Куцка). У середині другої половини зустрічі Куртіч зрівняв. Наприкінці матчу Міхейле вивів "хрестоносців" уперед, але господарі одразу кинулись в атаку і на 94-й таки повернули "статус-кво" – м'яч у власні ворота зрізав Якопоні.

Кротоне вийшов переможцем із важкого двобою з Торіно. До перерви команди обмінялись голами (у господарів одинадцятиметровий реалізував Сімі, а у "биків" зрівняв Мандрагора). У другому таймі Сімі оформив дубль, і ще по одному поклали Реца та Унас. Гості відповіли лише одним голом Санабрії, а під завісу поєдинку ще й залишились у меншості через другу жовту картку Рінкона.

Зазначимо, що для Кротоне ця перемога стала першою, при керівництві Серсе Космі. Команда перервала 7-матчеву безвиграшну серію, яка тривала ще з січня.

Кальярі завітав у гості до Сампдорії. Вже на 12-й хвилині матчу сардинці вийшли уперед завдяки голу Жоао. Після цього гольова засуха тривала аж до 78-ї хвилини, коли Берешиньскі зрівняв рахунок. Це додало надії генуезцям і на 81-й їх вивів уперед Габ'ядіні. Тільки після цього "острів'яни" прокинулись і пішли в атаку. На останній хвилині компенсованого часу Наінгголану таки вдалось повернути рівновагу. У підсумку – бойова нічия.

Завершував ігровий день поєдинок Наполі – Болонья. Перша половина зустрічі закінчилась із мінімальною перевагою неаполітанців, які ще на 8-й хвилині вирвались уперед зусиллями Інсіньє та Зєлінскі.

У другому таймі перевагу господарів закріпив Осімхен, а Зєлінскі записав до свого активу ще один асист. Тільки після цього підопічні Сініші Міхайловіча прокинулись і на 74-й один гол відквитав Соріано. Однак, це виявилось усе, на що були спроможні гості. На 76-й хвилині матчу Інсіньє "поховав" інтригу у зустрічі, оформивши дубль. Впевнена перемога Наполі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ