УКР РУС

Рома – Манчестер Юнайтед: Фонсека замахнувся на диво, але Де Хеа та Кавані на висоті, "дияволи" у фіналі Ліги Європи

6 травня 2021 Читать на русском

Манчестер Юнайтед програв Ромі (3:2), але вийшов у фінал Ліги Європи. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Результат першого поєдинку перетворив матч-відповідь у формальність. Манчестер Юнайтед тоді розтрощив Рому, яку підкосили травми. Погба, Фернандеш і Кавані настріляли аж 6 голів і підписали для Паулу Фонсеки остаточний вирок – влітку його замінить Жозе Моурінью.

Рома – Манчестер Юнайтед – 3:2 – відео голів та огляд матчу

Рома бліцкригом спробувала повернути інтригу

Ще свіжий у пам'яті камбек римлян проти Барселони. Сьогодні Рома також могла спробувати нав'язати боротьбу, якби забила швидкий гол. Шанси були. Господарі дуже активно розпочали зустріч, увімкнули пресинг і заробили кілька гострих стандартів.

Спершу Манчіні впритул розстрілював Де Хеа (здається, Джанлука перед тим підіграв собі рукою), потім Крістанте добивав з гострого кута. А через хвилину Мхітарян на дальній стійці замикав подачу з кутового, але не влучив у порожній кут. Ромі не вдалося оперативно відкрити рахунок.

Розкішний Де Хеа рятує МЮ

Героєм МЮ став Давід Де Хеа. Іспанець тягнув надскладні удари, брав все, що летіло в площину. Удари Манчіні на стандартах, гострі моменти у Пеллегріні та Мхітаряна – голкіпер МЮ до перерви намертво закрив ворота.

5 сейвів за перший тайм – всі після ударів з меж штрафного майданчика. У другій половині довелося пропустити, але Де Хеа зробив усе від себе залежне (ще 5 сейвів). Давід нібито програв конкуренцію молодому Хендерсону в АПЛ, але сьогодні показав, що він в порядку, що його рано списувати.

Кавані з третьої спроби розмочив ворота

Уле Гуннар Сульшер невідомо навіщо виставив основний склад з Фернандешем, Погба, Кавані, Шоу та Фредом. Попереду шалений графік з матчами через два дні, а лідери відпочинку не отримали. Дивне рішення.

МЮ слабко розпочав зустріч, але з хвилини 20-ї оговтався та почав потужно відповідати. На вістрі постійно опинявся Кавані. Перша спроба – Едінсон відгукнувся на закидання Фреда та влучив у поперечку. Друга спроба – Бруну класно вирізав на уругвайця, але той бахнув прямо в обличчя голкіперу. Третя спроба – і нарешті гол.

Гості розіграли шикарну вертикальну атаку. Шоу, Фернандеш і Фред прорвали оборону Роми та вивели Кавані на побачення з голкіпером. Едінсон забив! Повівши в рахунку, МЮ відчув впевненість і заграв п'ятками на чужій половині. Фернандеш двічі міг довершити шедевр, однак не вивернувся під "скорпіона" та трішки недокрутив під дальню стійку.

Рома реально могла створити диво

Манчестер Юнайтед на другий тайм вийшов максимально розслабленим. "Дияволи" не боролися за м'ячі, дозволяли собі не добігати, обрізалися. А Рома навпаки набрала оберти та притиснула суперника. Якби не Де Хеа, могли залетіти 4-5 голів.

Мхітарян і Педро підготували нагоду для Джеко – боснієць з двох метрів вразив ворота. Через кілька миттєвостей римляни вийшли вперед завдяки ефектному удару Крістанте в "дев'ятку". Браян на лінії штрафного обікрав Фреда, який вирішив показати дриблінг.

Далі протягом хвилини Де Хеа здійснив три сейви та не дав МЮ розвалитися. Джеко, Педро та Мхітарян впритул лупили в іспанця, м'яч літав по лінії воріт, але так і не перетнув її.

Фернандеш і Кавані зняли всі питання, а юний поляк поставив крапку

І все ж манкуніанцям вистачило класу, щоб забити ще раз і позбавити фанів нервів. Фернандеш сам так і не відзначився, однак продовжив асистувати партнерам. Грінвуд змарнував хороший пас Бруну, а от Кавані скористався.

Під завісу зустрічі Рома забила переможний гол – з допомогою рикошету відзначився Нікола Залевскі. Юний поляк вперше потрапив у заявку римлян, і відразу така вершина. Щоправда, цей м'яч ніяк Ромі не допоміг.

Манчестер Юнайтед за сумою двох матчів обіграв Рому (8:5) та вийшов у фінал Ліги Європи. Там "дияволи" зустрінуться з Вільяреалом. Матч відбудеться 26 травня в Гданську.

Вільяреал втримав нічию з Арсеналом, вибивши "канонірів" за сумою двох матчів – Емері вийшов у п'ятий фінал ЛЄ