УКР РУС

Результати жеребкування 2 раунду ЛЧ 2020/21 – важка доля Реброва, фарт Мілевського, коло суперників Динамо

10 серпня 2020 Читать на русском

Сергій Ребров може зіграти проти команди українця, якщо пройде перший етап кваліфікації Ліги чемпіонів нового сезону. Результати жеребкування 2 раунду ЛЧ читайте на "Футбол 24".

Тільки вчора, 9 серпня, відбулося жеребкування 1 етапу Ліги чемпіонів, як у понеділок УЄФА провів нову процедуру. Звертає на себе увагу потенційна пара Селтік – Ференцварош. Сергій Ребров та проти команди Мар'яна Шведа, якого нібито хотів підписати в лави чемпіона Угорщини. Щоправда екс-наставнику київського Динамо ще треба пройти шведський Юргорден, як і шотландському гранду бити ісландців.

Посів Шахтаря в Лізі чемпіонів, варіанти Динамо та всі розклади для Зорі, Десни і Колоса в Лізі Європи

За Ференцварош також виступають українські півзахисники Зубков і Харатін. Більше пощастило Динамо Брест. Команді Мілевського, Хачеріді та Нойка в разі проходу казахської Астани доведеться зустрітися з валлійцями чи боснійцями, а на папері це навіть легший суперник, ніж у другому раунді. Рига Дебелка і Шарпара під керівництвом екс-наставника Карпат Кононова, якщо пройде ізраїльського чемпіона, також матиме легшого суперника в 3 раунді – чемпіони Естонії чи Литви відверто не вражають.

Ще один колишній "лев" Сергій Вакуленко отримав дуже важкий шлях. Спочатку Арарат-Вірменія повинен пройти кіпріотів, а згодом, радше за все, Легію – команду, яка провела дуже агресивну трансферну політику на підсилення цього літа, підписавши, зокрема, легенду збірної Польщі Боруца, який повернувся на батьківщину з АПЛ. Блізніченко з Шерифом спочатку проекзаменує команду з Люксембургу, а потім ризикує зіграти проти міцних азербайджанців, які традиційно останні роки виступали на груповому етапі ЛЧ або ЛЄ.

Вихованець Динамо Київ Іван Трубочкін, який у попередньому сезоні встиг пограти і в Грузії, і за донецький Олімпік, отримав непростих суперників. Спочатку Динамо Тбілісі треба пройти непоступливих албанців, від яких вилетіло у 2003-му після двох матчів по 3:0 і серії пенальті, а потім Црвену Звезду, куди сватають таких зіркових виконавців, як Браніслав Івановіч. Чемпіони Сербії двічі поспіль виходили у груповий етап Ліги чемпіонів, а перед тим зупинилися лише у плей-офф ЛЄ.

Шлях чемпіонів

Флоріана (MLT)/ЧФР Клуж (ROU) – Динамо Загреб (CRO)
Янг Бойз (SUI) – Клаксвік (FRO)/Слован Братислава (SVK)
Селтік (SCO)/КР Рейк'явік (ISL) – Ференцварош (HUN)/Юргорден (SWE)
Флора (EST)/Судува (LTU) – Маккабі Тель-Авів (ISR)/Рига (LVA)
Легія (POL)/Дріта (KOS)/Лінфілд (NIR) – Арарат-Вірменія(ARM)/Омонія (CYP)
Целе (SVN)/Дандолк (IRL) – Мольде (NOR)/Куопіо (FIN)
Будучность (MNE)/Лудогорец (BUL) – Мітьюлланд (DEN)
Динамо Брест (BLR)/Астана (KAZ) – Коннас-Кі (WAL)/Сараєво (BIH)
Карабах (AZE)/Сілекс (MKD) – Шериф (MDA)/Фола (LUX)
Динамо Тбілісі (GEO)/Тирана (ALB) – Црвена Звезда (SRB)/Європа (GIB)

Відзначимо, що у шляху представників ліг визначаться потенційні суперники Динамо Київ. Команда Луческу не може зіграти проти Бешикташа, який буде сіяним у разі перемоги над ПАОКом. Віце-чемпіони України в такому разі зіграють проти одного з переможців пар АЗ/Вікторія чи Локомотива/Рапід або вийдуть на французький Ренн у 3 раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, позаяк з російським Краснодаром їх розведуть.

Цікавий нюанс. Бронзового призера чемпіонату Франції переведуть автоматом у груповий етап ЛЧ, а росіян у наступний кваліфай-раунд, якщо Лігу Європи виграє Шахтар, Інтер, Манчестер Юнайтед чи Севілья. У такому разі динамівці, якщо пройдуть до плей-офф, мають найбільше шансів зустрітися там з колишньою командою Луческу (Бешикташ також має подолати ще 3-й раунд) або Гентом, за який виступають Яремчук, Безус і Пластун.

Шлях представників ліг

АЗ Алкмаар (NED) – Вікторія Пльзень (CZE)
ПАОК (GRE) – Бешикташ (TUR)
Локомотива (CRO) – Рапід Відень (AUT)

Нагадаємо, матчі цього раунду пройдуть 25 і 26 серпня. Переможці Шляху чемпіонів вийдуть в третій відбірковий раунд ЛЧ, а ті, хто програє, потраплять у 3-й раунд кваліфікації Ліги Європи УЄФА. Водночас навіть невдахи третього раунду Шляху представників ліг отримають путівку в груповий етап ЛЄ. Жеребкування наступного етапу відбудеться 31 серпня 2020 року. Тоді Динамо і дізнається свого першого єврокубкового суперника при Луческу.