УКР РУС

Рекорди з трьома українцями та важливий крок до ЛЧ – як Угорщина реагує на друге поспіль чемпіонство Реброва

17 червня 2020 Читать на русском
Автор: Вадим Грищук

Ференцварош Сергія Реброва вдруге виграв чемпіонат Угорщини. Реакція угорських ЗМІ на звитягу команди українця – у матеріалі "Футбол 24".

Останнім часом персона Сергія Реброва стала дуже популярною у футбольному медіа-просторі. Гарячі інсайди відправляли фахівця знову рятувати Динамо, або в Туреччину, де його допомоги потребує Фенербахче. Саме в таких умовах Ребров мусив підготувати команду до рестарту сезону. І йому це вдалося. Ференцварош за сім матчів після паузи не зазнав жодної поразки, здобувши п'ять перемог. Такі результати дозволили команді виграти чемпіонат за три тури до його завершення.

"Динамо дало мені шанс": чемпіонські правила життя Сергія Реброва

Беззаперечно, два чемпіонства за два роки зробили українця культовою фігурою для прихильників Фраді, які сподіваються, що головного тренера вдасться втримати. Проте, це буде пізніше, а поки Угорщина хвалить Реброва і його команду за дуже впевнений тріумф.

Info Start: Чемпіонство Ференцвароша перервало десятилітню серію

Ференцварош здобув титул чемпіона Угорщини знову в 30-му турі тамтешнього чемпіонату – як і в минулому році. Сергій Ребров ще не провів два повних сезони на чолі Фраді, але вже може назвати себе дворазовим чемпіоном. Востаннє угорській команді вдавалося захистити чемпіонське звання 10 років тому – тоді це досягнення підкорилося Дебрецену. Після 2010-го угорську першість вигравали 7 різних команд, але жодна не змогла втриматися на вершині два сезони поспіль.

Index: На додачу до чемпіонства було іще велике досягнення в Лізі Європи

Фраді зумів повторити свій успіх 24-річної давнини. Клуб Сергія Ребров востаннє двічі поспіль ставав чемпіоном у 1995 і 1996 роках. Важливою паралеллю з нинішнім досягненням стали виступи на міжнародній арені. Тоді угорці зуміли пробитися в груповий етап Ліги чемпіонів, де в квартеті з Реалом, Аяксом (майбутнім фіналістом) та Грассхопперсом посіли третє місце. Цього сезону "зелені" до останнього туру зберігали шанси подолати груповий етап Ліги Європи.

Кликав зірку Реала в Динамо, вказав шлях Роналду і перервав гегемонію Шахтаря – Ребров, вічний революціонер і рятівник

Бажання втримати Сергія Реброва буде ключовим питанням, тому що він багато й успішно працював з командою і вже досяг помітних результатів за кордоном. Досі преса спростувала повідомлення про його від'їзд. Українця активно сватають у турецький Фенербахче.

Сsakfoci: Тепер точно – Фраді буде сіяним у кваліфікації Ліги чемпіонів

Завдяки торішнім результатам в Лізі Європи Ференцварош стартує в наступному сезоні у відбірних матчах Ліги чемпіонів з коефіцієнтом 9000 (замість минулорічних 3500). Поки невідома доля єврокубкового сезону після пандемії, але, схоже, тепер Фраді відділятимуть від групи ЛЧ лише чотири матчі.

З теперішніми коефіцієнтами команда Сергія Реброва випереджає 16 з 34 своїх потенційних конкурентів у кваліфікації і точно буде сіяною у своєму першому раунді. Це означає, що угорці на початку свого шляху в наступному розіграші ЛЧ зможуть уникнути зустрічі з більш сильними командами. Зокрема в суперники "зеленим" не потраплять Селтік, Астана, Црвена Звезда, Мольде та молдавський Шериф.

Nemzetisport: Ференцварош з 31-м гравцем здобув 31-е "золото"

Видання відзначає варіативність складу Ференцвароша. 31-е чемпіонство в історії клубу здобували 31 гравець. Саме стільки виконавців отримували ігровий час на футбольному полі від Сергія Реброва. Примітно, що серед них знайшлося місце для трьох українців. Олександр Зубков провів у нинішньому розіграші 26 матчів, у яких записав у свій актив 9 голів та 6 результативних передач. Ігор Харатін зіграв 28 поєдинків (1 гол і 2 асисти). Данило Ігнатенко виступав за угорський клуб лише у першій половині сезону, встигнувши зіграти 13 матчів у чемпіонаті (1 гол та 1 асист).

Скандальний роман і кривава розв'язка: у Будапешті стратили зіркового футболіста – через 67 років туди приїхав Ребров

NB1: Ребров посилає меседж Віді та Уйпешту

Ференцварош виграв своє 31-е чемпіонство в гостях у Гонведа (14 титулів) на стадіоні МТК (23) в день 135-річчя Уйпешта (23). Сергій Ребров після матчу не забув сказати хороші слова на адресу головного конкурента у поточному розіграші чемпіонату Угорщини: "Я повинен привітати Фехервар, він був відмінним суперником. Зараз святкування, безумовно, є головним, але я можу пообіцяти, що ми будемо дуже мотивовані у матчі проти Уйпешта".

M4sport: Леандро піднявся до легенд

Захист титулу – не рідкість в історії Фраді, оскільки вони перемагали п'ять разів поспіль між 1909 і 1913 роками, а також тричі між 1926 і 1928. Однак вчорашній тріумф має особливе значення для ветерана команди Леондро де Алмейди.

Бразилець з угорським паспортом здобув своє четверте "золото" з Ференцварошом. Загалом же у 38-річного захисника 7 перемог у чемпіонаті Угорщини (ще три він здобув, виступаючи за Дебрецен). Жоден із чинних футболістів не має таких досягнень. В історії угорського футболу є лише 74 гравці, які вигравали першість мінімум 5 разів. Абсолютний рекордсмен – Імре Шлоссер має 13 чемпіонських титулів (7 з Фраді та 6 з МТК).

"Динамо деградує з моменту відходу Реброва": Босянок – про Бєрдиєва "з музею", ціль для Маліновського і біду Петракова