УКР РУС

Реал вирвав перемогу в Леганеса у першому матчі 1/4 фіналу Кубка Іспанії

19 січня 2018 Читать на русском

У першому матчі чвертьфінального протистояння в Кубку Короля Реал на останніх хвилинах здобув перемогу над Леганесом (0:1).

У першому таймі глядачі спостерігали нудний футбол з мінімальною кількістю моментів – за 45 хвилин команди на двох завдали 4 удари (жодного в площину).

По перерві пішла дещо енергійніша гра. Леганес був ближчим до мети, однак під завісу зустрічі Асенсіо з передачі Ернандеса забив переможний гол.

Барселона програла Еспаньйолу в першому матчі 1/4 фіналу Кубка Іспанії

24 січня на "Сантьяго Бурнабеу" Реал постарається використати свою перевагу та вийти у півфінал Кубка Короля.

Другий склад Реала розчарував

Зінедін Зідан знову вирішив зіграти кубковий матч другим складом. Кріштіану Роналду і Гарет Бейл взагалі не потрапили в заявку, а вся основна середня лінія розпочинала матч з лави запасних. Ну а ті, хто безпосередньо вийшли на газон у чорних футболках, зіграли дуже невиразно. Бракувало агресії, націленості на ворота, ефективних розіграшів м'яча. Серйозне бажання прорвати оборону Леганеса читалося хіба що в діях Матео Ковачіча.

У першій половині зустрічі Реал володів територіальною перевагою, але майже не загрожував чужим воротам. 3 удари в сторону воріт Кампаньє, 0 – в площину. Показовим є той факт, що найгострішим моментом першого тайму став простріл з лівого флангу від Асенсіо, на який ніхто не відгукнувся.

Після відпочинку Леганес взагалі виглядав в рази краще – атаки Реала не йшли ні в яке порівняння з епізодами господарів. Лише протягом останніх 10 хвилин вже з Модрічем і Іско "вершкові" масовано перейшли в наступ, а гол Асенсіо перетворив невдалий матч у перемогу.

"Якщо ти підеш, то я отримаю гроші на Мессі". Чому конфлікт Роналду та Переса – це блеф досвідчених гравців

Правий фланг гостей регулярно провалювався

Дані Карвахаль не зумів забезпечити надійність своєї бровки. Фулбек часто програвав позицію, не встигав за думкою суперників та погано читав гру. Це змушувало його жорстко йти у відбір. Коли ж Дані не зважувався піти у зіткнення, у володіннях Касільї виникав момент. Ледь не кожен гольовий шанс Леганеса виникав з його флангу.

На старті другого тайму Дієго Ріко вишуканим фінтом прокинув м'яч поміж ніг Карвахалю та створив момент для Наранхо. Згодом із зони відповідальності 26-річного іспанця прилетів відмінний простріл на Амрабата, а ще через декілька хвилин його змушений був страхувати Варан, який не зумів заблокувати подачу Амрабата – потужний удар Бовю парирував Касілья.

Найкращий гравець – Марко Асенсіо

Вирішальний гол зробив героєм зустрічі Марко Асенсіо. До того ж, взяття воріт не примітивне, а заслуга його автора солідна – під час навісу з флангу Марко класно зіграв на випередження та переправив м'яч у ближній верхній кут воріт.

Цікаві факти

– Марко Асенсіо перервав свою найдовшу "суху" серію в Реалі, яка тривала 10 матчів.

– У першому таймі Реал жодного разу не порушив правила – попередній раз таке трапилося в 2014 році.

– Реал був близьким до того, щоб вперше за 7 років не забити жодного гола у двох поспіль офіційних матчах.

– Марко Асенсіо забив 8 гол у сезоні та став другим найкращим бомбардиром Реала, перший Роналду – 16 м'ячів.

Кубок Іспанії, 1/4 фіналу, перший матч

Леганес – Реал – 0:1

Гол: Асенсіо, 90