УКР РУС

Реал вилетів з Кубка, програвши Атлетіко у битві з 6 голами – Лунін довів гру до овертайму, оборона підставила українцяbomb

19 січня 01:12 Читать на русском
СПЕЦПРОЄКТ
Автор: Михайло Юхименко

Атлетіко в рамках 1/8 фіналу Кубку Короля переміг мадридський Реал (4:2). Звіт читайте на "Футбол 24".

"Футбол 24" спільно з партнером HLIBNY DAR розповідає про матч іспанських представників зони Ліги чемпіонів, який вирішив долю путівки до чвертьфіналу Кубка Короля.

Лунін знову вийшов у старті

Несподіванкою ця новина не стала, адже про неї оголосили ще після фіналу Суперкубку. Заявив сам Карло Анчелотті. При цьому в наступному поєдинку – вже у Ла Лізі – він пообіцяв виставити Кепу, а значить боротьба за місце під сонцем не завершена. Лунін провів шикарне Ель Класіко, перевершуючи конкурента за більшістю показників і отримавши хорошу пресу, однак цього замало.

Реал домінував у першому таймі. Атлетіко нічого не створював до 38-ї хвилини

Формально перший тайм завершився з рівною кількістю ударів. "Матрацники" навіть мали невеличку перевагу (7:6, 3:2 у площину), але на полі картина була інакшою. До 35-ї хвилини підопічні Чоло Сімеоне не могли прорвати середній блок Реала, що виливалось у відсутність моментів.

Зарядись енергією футболу, переглядаючи довгоочікувані матчі Ліги чемпіонів разом із HLIBNY DAR. Напої бренду виготовлені на воді з артезіанської свердловини та з високоякісних спиртів класу “Люкс”. Адже HLIBNY DAR – вибір тих, хто цінує не тільки якісний футбол, але й преміальний смак.

Із семи ударів чотири пройшли з-за меж штрафного, один виявився вкрай неточним, а ще два виявились дуже простими. "Вершкові" ж давали протилежний приклад – постійно відкривались між лініями, між позиціями, обмінювались позиціями та легко доводили м'яч до гольових зон. Особливо виділялись Камавінга, Джуд і Вінісіус.

У стартові півгодини команда Карло Анчелотті могла відкрити рахунок мінімум двічі. Так, на 11-й хвилині Беллінгем увійшов на правий край штрафного, прокинув м'яч поміж ніг Вітселю, переграв Де Пауля й потужно пробив з рикошетом від Хіменеса – поперечина врятувала Атлетіко! Вінісіус підхопив відскок і бахнув з 11-ти метрів, але вийшло по горобцях.

На 20-й же Вінісіус підкинув сферу за спини захисникам, а Родріго прийняв її та пробив з розвороту. Облак парирував, а Вінісіус підібрав м'яч у карному майданчику – далі стався удар з гострого кута. Облак виручив і тут!

Індивідуальні помилки розмочили рахунок.

На 30-х хвилинах гра почала вирівнюватись, однак голами Атлетіко взагалі не пахло. Тим більш неочікуваним стало взяття воріт Реала на 38-й. Де Пауль виконав подачу з правого напівфлангу, а Рюдігер підрізав її на лівий кут воротарського – саме туди прибіг Ліно. "Скидка" виявилась несподіваною, швидкою й досить зручною для Ліно.

Лунін вибіг на рандеву з Самуелем, але не врятував.

Втім, вже на 45-й хвилині "королівський клуб" відігрався. Гості заробили штрафний, Модріч навісив у район лінії воротарського, а Облак вийшов на перехоплення – і не влучив по м'ячу. Від його долоні сфера залетіла у сітку. 1:1! .

Цікаво, що в історії кубкових дербі Реала та Атлетіко це був лишень третій автогол "матрацників". Два з них провів Облак. Його помилка і визначила рахунок першого тайму. Трішечки виправитись за неї вдалося на старті другого тайму, коли з гострого кута стріляв Вінісіус – Ян парирував ногами.

Рюдігер – ворог Луніна, але Андрій знову врятував Реал. І знову довів, що він кращий за Кепу

Якщо Атлетіко тягнули вниз помилки голкіпера, то Реалу завадив центрбек. Тоні Рюдігер організував для Луніна другий пропущений гол – такий же несподіваний, як і перший, адже "вершкові" по перерві атакували значно краще.

На 58-й хвилині Грізманн спробував увірватись у штрафний, обігравшись у стіночку з Льоренте, однак м'яч рикошетом від Камавінги пішов на лінію воротарського. Мората готовий був замикати, але Лунін випередив його, вибивши м'яч – от тільки поруч стояв Рюдігер. Сфера влучила у ногу німця, а далі Мората розстріляв порожні ворота. 2:1!

До речі, у фіналі Суперкубка теж був епізод, де Лунін і Рюдігер не поділили м'яч, що вилилось у гольовий момент Педрі. Втім, конкретно у випадку з голом Морати виникли питання і до гри українця – вибивання м'яча у цій ситуації виглядало дуже неоднозначним рішенням. Кепі такий епізод у ЗМІ не пробачили б.

До речі, з першим голом історія схожа. Наш земляк у технічному плані міг зіграти краще, хоча про це легко говорити пост-фактум – і не факт, що інше рішення було б правильним. Лунін опинився у моменті жорсткого часового цейтноту, та ще й захисник його підставив. Жоден голкіпер не дав би гарантій сейву в тому епізоді.

Наприкінці другого тайму Лунін довів, чому йому можна пробачити відсутність ідеальності в окремих моментах. Атлетіко організував аж дві нагоди, які мали добити Реал. На 78-й хвилині Мората виконав шикарний проникний пас на лівий кут воротарського, куди влетів Грізманн – Лунін вийшов з воріт і одразу ж накрив його удар!

На 81-й же "матрацники" розіграли контратаку 3-в-2, завершивши її передачею під вихід Мораті віч-на-віч. Альваро стріляв низом, однак Лунін врятував...

...а одразу після цього стартувала гольова атака Реала. Вінісіус з лівого флангу віддав розрізний пас на лівий край штрафного, Беллінгем звідти виконав подачу на дальню стійку, а свіжий Хоселу без спротиву замкнув – 2:2!

Взагалі, Карло Анчелотті має нюх на заміни. Другий тайм важко давався "вершковим", але відігратись вони могли ще на 74-й хвилині – тоді свіжий Браїм Діас накрутив Ермосо й виконав простріл, який замкнув Родріго. Тоді за Атлетіко заступилась поперечка.

А Лунін на останніх секундах основного часу ще й взяв удар Морати головою, хоча він був зовсім простеньким. Словом, на лінії українець діяв впевнено – але не менш круто наш земляк працював і на виходах. Не буде перебільшенням сказати, що Лунін обійшовся без помилок у цьому компоненті.

Зрештою, варто відзначити роботу ногами та загальне сканування поля. Декілька разів українцю прямо таки вдалося започаткувати атаку, видавши точну діагональ.

Карта передач Луніна

Потрапляючи під тиск, Лунін не боявся обігрувати – як на 78-й хвилині у моменті з Льоренте – хоча загалом в тій ситуації можна було зіграти краще.

Підсумок основного часу дербі виявився сумним для Кепи. Андрій Лунін знову видав потужний матч, декілька разів врятувавши Реал, а також переконливо працюючи на виходах – а це найбільш вразливе місце баска. Крім того, з українцем команда отримала змогу спокійно виходити з-під тиску – а от з Кепою спокій мадридцям тільки сниться.

Якби все впиралося у ігрові якості, то Лунін вже давно був би першим номером "королівського клубу", однак завдяки Карло Анчелотті ми спостерігаємо за "королівською битвою" на воротах. Ну, зате вболівальникам є що обговорити.

Лунін не зміг витягнути Реал у чвертьфінал

Доволі рівне завершення основного часу відправило команди в овертайми, у яких теж нічого згадати. Винятком став епізод на 100-й хвилині, коли Реал пропустив втретє – і знову це сталося на рівному місці!

Вінісіус у центрі поля відпустив м'яч, причому той полетів на власну половину. Грізманн підхопив його й пробіг до самого воротарського майданчика, не даючи Вінісіусу повернути сферу (бразилець намагався виправитись до останнього) – а потім прошив Луніна з гострого кута.

Українець прикривав ближній кут, а француз пробив на силу. Ймовірно, у пресі наголосять на відвертанні Луніна від м'яча в останню мить, а також подискутують щодо необхідності скоротити дистанцію. На повторах здається, ніби у Андрія був часовий проміжок, коли можна було вийти, однак він був критично коротким. Кіпер вирішив не метушитись.

Реал всіма силами пішов уперед, забивши третій гол на 110-й хвилині – Беллінгем зіграв на добиванні після заблокованого удару Себальйоса. Втім, взяття воріт не зарахували через офсайд у Джуда. На більше гостей не вистачило, а "матрацники" на 118-й хвилині ще й добили Реал четвертим голом. Атлетіко вийшов у контру 3-в-2, завершивши її влучним пострілом Рікельме. 4:2.

Чи можна ставити питання до Луніна в цій ситуації? Можливо, але там вже розвалилась уся оборона. Рюдігер був у атаці, а захищалися опорник Чуамені та молодий фулбек Фран Гарсія. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Атлетіко – і вихід "матрацників" до чвертьфіналу Кубка.

Циганков організував перемогу над Райо Вальєкано – сильна гра українця вивела Жирону в чвертьфінал Кубка Іспанії