УКР РУС

Реал драматично уникнув поразки проти Леванте – гольове повернення Бейла, дубль Вінісіуса та вилучення голкіпера

23 серпня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 2-й тур Прімери продовжили три поєдинки. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 2-й тур

Реал Сосьєдад – Райо Вальєкано – 1:0

Гол: Оярсабаль, 68 (пен.)

Атлетіко – Ельче – 1:0

Голи: Корреа, 39

Леванте – Реал Мадрид – 3:3

Голи: Рохер, 46, Кампанья, 57, Пір, 79 – Бейл, 5, Вінісіус, 73, 85

Вилучення: Фернандес, 85 (Леванте)

Барселона розписала нічию з Атлетіком: каталонці страждають, Депай подобається, а фантастичний Де Йонг рятує від поразки

Обидві команди – Реал Сосьєдад і Райо Вальєкано – зазнали у першому турі поразок, тож прагнули реабілітуватись перед уболівальниками. Господарі на папері виглядали явними фаворитами перед новачком Ла Ліги, однак перший тайм продемонстрував, що мадридці не будуть хлопчиками для биття. В'язка боротьба до перерви запам'яталась хіба що небезпечним ударом Мікеля Меріно – м'яч після його пострілу просвистів повз штангу воріт гостей.

На останній хвилині першої сорокап'ятихвилинки господарі отримали право на штрафний. Мікель Оярсабаль цілив під ліву стійку, але Столе Дімітрієвскі у карколомному стрибку потягнув сферу. Гравці кинулись добивати м'яч і Давід Сілва ненавмисне влучив коліном у груди північномакедонському голкіперу. Останній втратив свідомість і лікарям довелось кілька хвилин чаклувати над гравцем, аби привести його до тями.

По перерві картина не змінилась: господарі більше володіли м'ячем, а гості більше били по воротах. Зрештою на 68-й хвилині після навісу у штрафний майданчик захисник Райо Вальєкано у боротьбі наступив на голову Ле Норману, а м'яч відскочив у руку Балью. Головними дійовими особами на певний час знову стали лікарі, після чого Оярсабаль з пенальті відкрив рахунок у матчі. Вийшовши вперед господарі сфокусувались на грі в обороні, та й суперник не спромігся створити бодай один гострий момент. Мінімальна перемога Сосьєдада винесла його аж на сьому сходинку турнірної таблиці.

Атлетіко проводив перший домашній поєдинок у статусі чемпіона Ла Ліги, у якому приймав Ельче. Господарі розпочали значно активніше й більше володіли м'ячем, але конвертувати свою перевагу у забитий змогли лише наприкінці першого тайму – відзначився Корреа, якому асистував Де Пауль.

Після перерви ситуація на полі дещо змінилась. "Матрацники" віддали контроль над м'ячем супернику, а самі більше грали на збереження результату. Зрештою, до кінця матчу не відбулось жодного гольового моменту, й фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Атлетіко.

Завершував ігровий день поєдинок Леванте – Реал. Перша атака мадридців стала гольовою – Бензема увірвався у штрафний майданчик і віддав під удар Бейлу, який потужним ударом прошив голкіпера. Господарі намагались чинити опір, але до перерви навіть не завдали жодного удару у площину воріт.

Одразу після перерви "жаби" таки зуміли зрівняти – Мелеро віддав блискучу розрізну у глибину карного майданчика на Рохера, який реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером. Це додало їм впевненості у собі й вже на 57-й де Фрутос ювелірно подав у штрафний, а Кампанья потужним ударом з льоту замкнув – 2:1. Карло Анчелотті негайно кинув у бій свіжі сили, і невдовзі це принесло свої плоди – відзначився Вінісіус, який нещодавно з'явився на полі. Однак, господарі теж не збирались здаватись – на 79-й їх знову вивів уперед Пір. Поразка вже була на горизонті, але на останніх хвилинах основного часу "вершкових" врятував той же Вінісіус, який зумів записати до свого активу дубль. Під завісу поєдинку "жаби" залишились у меншості – пряму червону отримав голкіпер Фернандес, однак використати чисельну перевагу суперник не встиг. У підсумку – бойова нічия – 3:3.

Нагадаємо, що востаннє Бейл забивав у складі мадридського клубу ще у матчі кубку Іспанії проти Уніоністаса в січні 2020 року.

Валенсія на останніх хвилинах вирвала нічию у Гранади, Мальорка у більшості здобула перемогу над Алавесом