УКР РУС

Реал пропустив від свого вихованця, але вирвав перемогу над Райо Вальєкано – Мадрид підтримав Вінісіуса

24 травня 2023 Читать на русском

Реал мінімально здолав Райо Вальєкано (2:1) в рамках 36 туру Ла Ліги. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Реал дограє сезон без турнірних завдань. Єдина символічна місія – фінішувати в Прімери вище за Атлетіко. Завдання ускладнилося після поразки від Валенсії. Але головною подією того матчу став расистський скандал з Вінісіусом.

"Чемпіонат, який раніше належав Роналду й Мессі, тепер належить расистам": Вінісіус – про скандальний матч з Валенсією

Сьогодні бразилець не грав через пошкодження, однак отримав тотальну підтримку в домашній атмосфері. Партнери вийшли у футболках Віні, а вболівальники вивісили банер: "Вінісіус – це ми, досить вже". Сам вінгер розмістився на трибунах поруч з Флорентіно Пересом.

Карло Анчелотті випустив сильний склад: Камавінга піднявся в центр поля, Рюдігер прикрив лівий фланг, а Лунін, звичайно, залишився в запасі. Реал давав грати супернику – Райо Вальєкано кілька разів непогано пробивав з-за меж штрафного майданчика.

Однак мадридці придумали з нічого гол. Бензема отримав класний пас у розріз від Вальверде та переграв голкіпера. Гості апелювали до арбітра, адже Реал розіграв цю атаку після спірного м'яча, але суддя всі претензії проігнорував.

Бензема забивав кульгаючи. Втім, залишився на полі та організував ще кілька непоганих атак. Родріго після пасу Каріма виходив сам на сам з воротарем, але послизнувся.

У другому таймі Мадрид заколисував суперника довгими розіграшами. Без моментів і майже без ударів. У підсумку "вершкові" догралися. Оборона недопрацювала – Рауль де Томас опинився в штрафному майданчику з м'ячем і забив рідному клубу.

Реал все ж вирвав перемогу. Родріго на останніх хвилинах поклав м'яч точно в кут воріт. Команда набрала 74 очки та піднялася на друге місце. Атлетіко відстає на два бали, але має матч в запасі.