УКР РУС

Реал, Ман Сіті, Челсі дізнались деталі революційного клубного ЧС – гравцям доведеться провести рекордну кількість матчів

16 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Міжнародний керівний орган вирішив провести клубний ЧС-2025 влітку.

Новий клубний чемпіонат світу буде проведено влітку 2025. Матчі відбудуться протягом 29 днів – з 15 червня по 13 липня. Як повідомляє Sky News, саме ці дати затвердить ФІФА.

Гвардіола озвучив завдання Манчестер Сіті на клубний ЧС-2023

Формат турніру буде змінено. Загалом в новому клубному чемпіонаті світу візьмуть участь 32 клуби, 12 з яких будуть представляти Європу. Челсі, Реал і Манчестер Сіті гарантували місця на змаганні, оскільки саме ці три команди були останніми переможцями Ліги чемпіонів.

Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) нагадала ФІФА, що гравцям необхідна обов'язкова 28-денна перерва в міжсезоння. Також FIFPro повідомила, що деяким гравцям у сезоні-2024/25 може знадобитися зіграти більш ніж у 80 матчах за клуб і збірну, що на 10% перевищує нинішні максимальні значення.

Якщо зазначені раніше дати буде затверджено, то сезон АПЛ може розпочатися вже за місяць після завершення клубного чемпіонату світу.

Клубний ЧС: Ман Сіті отримав суперника у півфіналі, Аль-Іттіхад ганебно вилетів з незабитим пенальті Бензема