УКР РУС

Реал – Тоттенхем: чудова гра Наваса виправдовує відсутність Луніна, захист Мадрида привозить, "шпори" у фіналі Audi Cup

30 липня 2019 Читать на русском

Мадридський Реал і лондонський Тоттенхем зустрічалися в рамках Audi Cup – англійська команда виявилася сильнішою (0:1). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Audi Cup

Реал – Тоттенхем – 0:1

Гол: Кейн, 22

Реал: Навас – Карвахаль (Одріосола, 80), Рамос, Варан (Начо, 65), Марсело (Де ла Фуенте, 80) – Васкес (Вінісіус, 65), Кроос (Вальверде, 65), Модріч (Сеоане, 80), Азар (Іско, 80) – Родріго (Кубо, 80), Бензема (Маріано, 80).

Тоттенхем: Гассаніга (Льоріс, 46) – Фойт (Вокер-Пітерс, 46), Алдервейрельд (Танганга 46), Вертонген (Санчес, 46), Роуз (Георгіу, 46) – Вінкс (Скіпп, 46), Ндомбеле (Сіссоко, 46) – Ламела (Аллі, 46), Еріксен (Моура, 46), Сон (Нкуду, 66) – Кейн (Перротт, 66).

Результати Реала на передсезонному зборі в США не радують: поразка від Баварії, жахливий перший тайм і перемога по пенальті в Арсенала, епічне фіаско 3:7 проти Атлетіко. Зрозуміло, що Зінедін Зідан не форсує підготовку, а футболісти грають на фоні великих навантажень, однак ситуація все одно насторожує.

Новачки поки що не інтегрувалися в команду, капітан Серхіо Рамос провалюється, а Тібо Куртуа, називаючи себе найкращим голкіпером клубу, не рятує. Бельгієць ще й отримав пошкодження. Андрій Лунін цього літа не зіграв за мадридців жодної хвилини. Українець сподівався на шанс в Audi Cup, але в старті вийшов Кейлор Навас. Склад Реала знову був сформований з "перевірених бійців" і Родріго.

"Дайте Луніну довбаний шанс": Реал пропустив 7 голів – фанати та іспанські ЗМІ знайшли винних, а каталонці насміхаються

Тоттенхем у матчах Міжнародного кубка чемпіонів вирвав ефектну перемогу над Ювентусом, а потім поступився Манчестер Юнайтед. Маурісіо Почеттіно готується до важливого сезону після фіналу Ліги чемпіонів. "Шпори" ще не завершили свою трансферну кампанію. Багато на що впливає Крістіан Еріксен – його хоче підписати якраз Реал. Данець вийшов проти "вершкових" з перших хвилин – поряд з Харрі Кейном, Хин Мін Соном і Танге Ндомбеле.

Початок зустрічі залишився за Тоттенхемом. Лондонці закріпилися на чужій половині та спокійно контролювали там м'яч, шукаючи варіанти для загострення. Реал протягом перших 10-ти хвилин не міг осмислено перейти середину поля – суперники відразу вступали у відбір і повертали собі м'яч. Володіння на користь "шпор" досягало 70 на 30.

Згодом мадридці відвели гру до чужих воріт і вирівняли ситуацію, але гостроти все одно не було. Едену Азару та Родріго бракувало взаєморозуміння з партнерами, удари Тоні Крооса та Марсело не долетіли до голкіпера. Пішов активний футбол з помилками обох команд. Тоттенхем створив низку моментів.

Після прострілу Данні Роуза по власних воротах пробивав Рафаель Варан, передачею Крістіана Еріксена скористався Ерік Ламела, а Танге Ндомбеле пофінтив перед штрафним майданчиком і зарядив під поперечину. В усіх епізодах м'яч полетів у площину – в усіх на висоті був Кейлор Навас. Розкішна реакція та грамотний вибір позиції.

Втім, ударний відрізок "шпор" у середині тайму приніс результат. Харрі Кейн забив після чергового фейлу "вершкової" оборони – Марсело отримав жахливий неточний пас від партнера, врятував м'яч від ауту, але вивів капітана Тоттенхема сам на сам з воротарем. Кейн легко переграв Кейлора Наваса та відкрив рахунок у зустрічі.

Реал дуже швидко міг відігратися, якби Карім Бензема не увімкнув традиційний режим тринькання. Йому непогано справа накинув на "11 метрів" Дані Карвахаль – повз ворота, класно віддав під удар Лука Модріч – також мимо цілі. На іншому кінці поля оборона Реала продовжувала "привозити". Ерік Ламела вільно отримав м'яч перед штрафним майданчиком і віддав наліво Харрі Кейну. Кейлор Навас дивом потягнув удар майже впритул.

Костариканець врятував Реал від розгрому в першому таймі. Він виблискував не лише на лінії, а й вчасно виходив з воріт. А мадридцям ще й пощастило: арбітр зафіксував сумнівний офсайд, а під завісу тайму не поставив пенальті, коли Марсело і Серхіо Рамос повалили на газон Еріка Ламелу. Найкращий момент Реала виник після індивідуальних дій Бензема – Карім здалеку підкручував у "дев'ятку", але трішки не влучив.

Маурісіо Почеттіно в перерві змінив майже весь склад, а Зінедін Зідан обійшовся без замін. При цьому Реал вийшов з підтрибунки Альянц-Арени більш зарядженим на гру. Мадридці ґрунтовно закріпилися в чужих володіннях. Першими дзвіночками стали моменти Каріма Бензема та Марсело, які завершилися кутовими. Якісна атака лівим флангом – пас Марсело на "позначку" – Еден Азар бездарно пробив у найближчого суперника.

Тоттенхем перечекав стартові 15 хвилин другого тайму, після чого почав відповідати. І тут знову на авансцену вийшов Кейлор Навас. Хин Мін Сон розрядив гармату з-за меж штрафного майданчика – сейв голкіпера. Деле Аллі відгукнувся на ідеальний парашут з глибини від Лукаса Моури – Навас виграв чергову дуель. Тільки після удару Харрі Кейна з гострого кута Кейлор припустився невеличкої помилки, парирувавши нескладний м'яч перед собою.

Реал відмовлявся сидіти позаду та прагнув відігратися. Декілька хороших атак іспанці організували лівим краєм – фланг Марсело та Едена Азара виглядав значно активніше. На 75-й хвилині бразилець чудово вирізав у штрафний майданчик, де на дальній стійці чатував Родріго. Потужний удар новачка змусив Уго Льоріса капітулювати, але арбітр зафіксував офсайд.

Лише за 10 хвилин до кінця основного часу Зінедін Зідан замінив основну частину складу, однак Андрія Луніна на поле так і не випустив. З'явився юний талант Такефуса Кубо, який відразу ж опинився в центрі уваги. Японець з лінії штрафного перевірив пильність Уго Льоріса – той витягнув з кута. Через пару миттєвостей Кубо в дотик вистрелив у сторону воріт – повз ворота. Ще трішки згодом хлопчина увімкнув дриблінг, вийшов на ударну позицію та послав у нокдаун Танганга.

Тоттенхем міг знімати всі питання про переможця реактивною контратакою, коли в завершальній стадії Жорж-Кевін Нкуду віддав на Троя Перротта, а той пробив повз Кейлора Наваса, але влучив у стійку. Втім, "шпорам" вистачило й мінімальної переваги для виходу в фінал Audi Cup.

Реал завтра також зіграє другий матч на турнірі. У ньому Зінедін Зідан мусить дати шанс Андрію Луніну, поки Тібо Куртуа травмований. Хоча невихід українця в сьогоднішній грі цілком виправданий – Кейлор Навас провів феєричний матч, здійснивши 7 сейвів.

Реал позбувається чемпіонів – Мадрид змінює трансферну стратегію, а Лунін та Ко як символи нової "експансії"