УКР РУС

Реал – Осасуна: "вершкові" впевнено очолили Прімеру, Вінісіус створив шедевр і розплакався, дебютант перевершив Бекхема

26 вересня 2019 Читать на русском

Мадридський Реал на власному полі переміг Осасуну з рахунком 2:0 в рамках 6-го туру іспанської Ла Ліги. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Реал важко входить у сезон: розгром від ПСЖ у Лізі чемпіонів, невиразна гра у чемпіонаті, яка призвела до втрати очок. Втім, у конкурентів ситуація не краща, тому мадридці йдуть серед лідерів Прімери. На поєдинок з Осасуною Зінедін Зідан провів тотальну ротацію – з основи сьогодні зі старту з'явилися Кроос, Каземіро та Рамос, а Ареоля дебютував у воротах Реала. Осасуна не виглядала "солодкою булочкою", адже не програвала в цьому сезоні та розписала нічию з Барселоною.

Реал переграв Севілью: перемога на класі у поганому матчі, відсутність прогресу "бланкос" та фантастичний Бензема

На старті зустрічі Реал дозволив Осасуні організувати декілька атак у власних володіннях, але навіть до удару справа не дійшла. Настирливого Брандона вдавалося зупиняти на безпечній відстані від воріт. Ближче до середини тайму "вершкові" повністю перейшли з м'ячем на чужу половину.

Одріосола прорвався правим флангом і прострілив у штрафний майданчик. Навас не зорієнтувався та пробив впритул по своїх воротах – хорошу реакцію продемонстрував голкіпер Рубен. Йовіч на добиванні розстрілював майже порожні ворота, однак послав м'яч над поперечиною. Через хвилину Кроос здалеку розрядив гармату – сфера пролетіла в сантиметра від правої стійки.

На 36-й хвилині Реал відкрив рахунок зусиллями Вінісіуса. Кроос підхопив м'яч у центрі та відпасував на бразильця, а той з-за меж штрафного майданчика ювелірним ударом вразив дальню "дев'ятку". Вінісіусу трішки допоміг рикошет, тому воротар не мав шансів врятувати Осасуну. Незабаром Йовіч вистрелив над поперечиною, а потім вони з Вінісіусом створили та не реалізували ще один шанс.

Моменти Осасуни як в кінці першого тайму, так і на старті другого розбивалися об організовану оборону мадридців. Рамос і партнери припускалися помилок, однак грамотно виправляли їх. Гості старалися та щось створювали, але гольовими ці епізоди не назвеш. Кардона програв вихід сам на сам Ареоля, дальній удар Меріди пролетів повз ціль.

Натомість Реал мав подвоювати перевагу, коли Васкес і Йовіч двічі поспіль вдвох вибігали на Рубена. В обох епізодах Лукас вдало грав у відборі на чужій половині, розганяв контру та пасував на серба. Спершу Йовіч не влучив у порожні ворота, а потім, коли м'яч опинився у сітці, VAR зафіксував мікроскопічний офсайд у Луки та змусив головного арбітра скасувати гол. Памплонці відверто "відскочили".

Вінісіус вмикав ефектний дриблінг на лівому фланзі. У підсумку це призвело до шансу Вальверде – уругваєць з лінії штрафного бахнув повз ворота Осасуни. Це були останні дії Вінісіуса в поєдинку, його замінив ще молодший талант – Родріго. 18-річний бразилець дебютував в офіційних матчах за Реал, а через хвилину після цього забив красивий гол.

Родріго, отримавши діагональ від Каземіро, зразково приборкав м'яч на лівій бровці, змістився в центр, проскочив повз Кастельяно у штрафний майданчик і легко переграв голкіпера. Реал закріпив перевагу та закрив питання про переможця зустрічі. Родріго навіть міг оформити дубль, однак не встиг на дальню стійку після подачі кутового.

Фінальний свисток зафіксував перемогу Реала з рахунком 2:0. Мадрид набрав 14 очок і очолив турнірну таблицю Прімери. В суботу на "вершкових" очікує дербі з Атлетіко, який посідає другу сходинку в чемпіонаті, маючи на 1 пункт менше. Реал і Атлетіко зустрінуться в статусі першої та другої команди чемпіонату вперше з 1992 року.

Ярмоленко очолює повстання, Клопп і Конте дають майстер-клас, Барса та МЮ деградують – огляд вогняного вікенду

Безболісна ротація від Зідана

Основа Реала відпочивала перед відповідальним суботнім дербі з Атлетіко, а проти Осасуни шанс отримав фактично другий склад. У компанії кількох лідерів мадридський резерв проявив себе цілком пристойно. На якісній грі Крооса та Каземіро акцентувати увагу не будемо. Кілька слів про інших.

Вінісіус забив прекрасний гол і взяв участь у ще кількох хороших атаках. Цей гол став першим для Жуніора з лютого. Хлопчина аж розплакався. Він впевнено брав гру на себе, здійснивши 14 спроб дриблінгу – рекорд у цьому сезоні Ла Ліги.

Мілітао визнали найкращим гравцем матчу. Перебільшення, але бразильський центрбек не дав приводів себе критикувати. Виграв 8 з 9 дуелей, двічі вдало зіграв у підкаті, 4 рази виніс м'яч з небезпечної зони. Осасуна не завдала жодного удару в площину воріт Реала, а Мілітао попрацював над цим.

До Йовіча є претензії стосовно поганої реалізації. У Бундеслізі він заробив собі славу бомбардира-хижака, однак в Іспанії все складається не так приємно. Серб мав задосить шансів, щоб вразити ворота Осасуни, але бездарно їх змарнував. А коли реалізував, не зумів уникнути офсайду. Луку варто похвалити за роботу у відтяжці, підігравання партнерам та вміння вийти на ударну позицію, проте потрібна реалізація. З голом можна було б оцінювати його футбол інакше.

Якщо говорити безпосередньо про структуру гри Реала, до Зідана є питання. Знову стара картина: навіси від Васкеса, діагоналі з центру на фланги, дальні удари. Втім, тут грала не основа, тому присікатися все ж не варто.

Чудові дебюти для новачків

Родріго забив через 95 секунд після свого дебюту в Ла Лізі. Це абсолютний рекорд для гравців Реала, повідомляє Mister Chip. 18-річний бразилець перевершив Девіда Бекхема, якому знадобилося 124 секунди з моменту першого виходу на поле в іспанському чемпіонаті, щоб відзначитися забитим м'ячем за Мадрид. Родріго відразу показав високий клас, техніку та впевненість.

Альфонсу Ареоля важко було себе проявити, бо Осасуна мало била по воротах і взагалі не влучала у площину. Француз знайшов спосіб привернути увагу публіки – він двічі ефектно зіграв на виходах, забравши другий поверх. В одному з епізодів він зробив це однією рукою, вболівальники на Сантьяго Бернабеу оцінили. А ще Ареоля виграв вихід сам на сам і декілька разів гордовито показував партнерам, що у воротах все спокійно. Єдиний негатив – дрібне пошкодження ноги, однак він дограв матч до кінця, тому там навряд чи щось серйозне.