УКР РУС

РБ Лейпциг – Реал Мадрид: анонс матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонівbomb

13 лютого 07:30 Читать на русском
НА ПРАВАХ РЕКЛАМИ
Автор: Олекса Бик

РБ Лейпциг в рамках першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2023/24 приймає мадридський Реал. Анонс і прогноз букмекерів підкаже "Футбол 24".

Матч РБ Лейпциг – Реал Мадрид відбудеться сьогодні, 13 лютого, на "Ред Булл Арені". Стартовий свисток головного арбітра Ірфана Пельто пролунає о 22:00 за київським часом. Дивитися гру онлайн можна на MEGOGO.

РБ Лейпциг – Реал: Анчелотті зробив вибір між Луніним і Кепою на матч Ліги чемпіонів

Ось і повернулася Ліга чемпіонів. Скоро відновиться і сезон УПЛ, однак ми його любимо не за футбол – а ось зараз можна насолодитись істинно топовою грою. Тим паче, що попри виліт Шахтаря з турніру, 1/8 фіналу не обійдеться без українців. У перший же день відновлення євросезону ми чекаємо на появу Луніна.

Реалу випав непоганий жереб. Звісно, РБ Лейпциг крутий у єдиноборствах, вражає швидкими вертикальними атаками й тактичною гнучкістю, а також інтенсивно пресингує й має купу талантів – але "ротен буллен" завжди будуть андердогами у протистоянні з клубами першої величини. Завжди.

Підтвердженням слугує виступ у групі, де німці здобули 4 перемоги з 6-ти, зазнавши двох поразок – їх завдав Манчестер Сіті (хоча німці дали бій). І це був сильний РБ, який наприкінці 2023-го тримався у топ-3 Бундесліги. Нинішня ж форма жахає – у новому році Лейпциг здобув всього 1 перемогу в 5-ти матчах, зазнавши трьох поразок.

Ліцензія на провадження а діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022 року, видана ТОВ БК ФАВБЕТ на підставі Рішення КРАІЛ від 13.12.2022 року за № 433.
"Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйся правил (принципів) відповідальної гри".

На цьому відрізку підопічні Марко Розе тричі пропускали по 2+ голів, а від Штутгарта влетіло цілих 5 м'ячів. Звісно, невдачі частково можна виправдати силою опонентів – довелося зіграти ще й з Байєром та Айнтрахтом (лідером і представником топ-6), однак сьогодні взагалі доведеться зустрітись з Реалом. Тим не менш, певний оптимізм присутній, адже у останніх двох турах РБ Лейпциг набрав чотири очки (проти Уніона й Аугсбурга).

У європейській пресі мало пишуть про матч "ротен буллен" з Реалом, але дуже часто звертають увагу на Лої Опенда. 23-річний бельгійський нападник у дебютному сезоні в Бундеслізі відвантажив 15 голів, увірвавшись у топ-3 бомбардирів (попереду тільки Гірассі та Кейн). Крім того, у його активі 4 асисти.

Форварду пророкують велике майбутнє, а конкретно сьогодні Опенда може стати Х-фактором Лейпцига. Букмекери очікують на гол Лої так же само, як і на гол Вінісіуса. Йому дійсно пощастило – Реал опинився у вкрай скрутному кадровому становищі, майже залишившись без центрбеків. В останніх поєдинках пару ЦЗ склкли фулбек Карвахаль і опорник Чуамені, однак на Лейпциг встиг повернутись Начо.

Навіть основний склад захисників "вершкових" ніколи не був еталоном надійності, тож потенційно РБ Лейпциг може створити проблеми гранду. От тільки поки що вразливістю мадридців ніхто не скористався. У останніх трьох поєдинках колектив пропустив всього один гол – від Атлетіко, на останніх секундах. Жирону ж взагалі залишили без моментів чи хоча б натяків на гостроту.

Причиною такої беззубості суперників став Карло Анчелотті. Італієць проводить майстер-клас з маскування відсутності центрбеків. Нинішній Реал ставить на оборону через володіння – причому гра зводиться не стільки до перекатів, скільки до уникнення перехідних фаз.

"Вершкові" у моменти контролю не заповнюють центральні зони на чужій половині, де вища ймовірність втрати. Крім того, слід відзначити опускання Вальварде у лінію захисників (між крайнім і центральним).

Атлетіко створив кілька непоганих нагод у Дербі Мадріленьйо, але там виручив Лунін. Андрій зіграв у чотирьох матчах поспіль, а по сезону українець має прекрасну статистику. У лігах топ-7 наш земляк входить у топ-3 за відсотком сейвів, а за відведеними очікуваними голами Андрій входить у 10% найкращих голкіперів.

Логічно дійти до висновку, що саме Лунін вийде в основі, однак у випадку з воротарським питанням Реала логіку шукати не слід. Тільки Карло Анчелотті знає, чи зіграє Андрій. На нашу думку, відсутність українця може стати проблемою – але не такою серйозною, як травма Беллінгема.

Джуд порвав гомілкостоп. Існує ризик, що англієць вилетить на місяць-півтора. Про його вплив на гру "бланкос" можна нічого не писати – все і так зрозуміло.

Ще однією проблемою Реала може стати втома, адже команда проводить 4-й матч за 13 днів. До цього слід додати традиційні проблеми мадридців з кондиціями взимку – вони є наслідком системи навантажень Антоніо Пінтуса (фітнес-тренера "королівського клубу"). Словом, у сьогоднішньому протистоянні "не всьо так однозначно" (с).

Орієнтовні склади на матч РБ Лейпциг – Реал Мадрид

РБ Лейпциг: Гулачі – Хенрікс, Клостерманн, Орбан, Раум – Ольмо, Шлагер, Кампль, Сімон – Шешко, Опенда

Реал Мадрид: Лунін – Васкес, Карвахаль, Чуамені, Менді – Камавінга – Вальверде, Діас, Кроос – Родріго, Вінісіус

Прогноз букмекерів

Надійний букмекер FAVBET вважає Реал фаворитом матчу Ліги чемпіонів, але дає високий коефіцієнт. На перемогу підопічних Карло Анчелотті дають 2.26, а на тріумф РБ Лейпциг – 3.25. Нічия була оцінена коефіцієнтом 3.95.

Фахівці очікують на результативну зустріч. Тотал більше 2.5 оцінюється коефіцієнтом 1.63, аналогічний тотал менше – 2.34. Гол Вінісіуса Жуніора помножить вашу ставку на 2.50, а Лої Опенда – на 2.70.

Копенгаген – Манчестер Сіті: анонс матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів