УКР РУС

Атлетіко переміг Ельче у матчі з трьома вилученнями, піднявшись на третю позицію в Ла Лізі

30 грудня 2022 Читать на русском

В рамках програми дня у 15-му турі Ла Ліги було проведено три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 15-й тур

Жирона – Райо Вальєкано – 2:2

Голи: Кастельянос, 34 (пен), Саіс, 75 (пен) – Камельйо, 2, Паласон, 62

Бетіс – Атлетік – 0:0

Вилучення: Л. Феліпе (Бетіс), 90+5

Атлетіко – Ельче – 2:0

Голи: Феліш, 56, Мората, 74

Вилучення: Ермосо, 53 – Верду, 15, Кіна, 90

Райо Вальєкано у першому турі після зимової паузи міг піднятись у зону Ліги чемпіонів. Для цього мадридцям необхідно було перемогти Жирону на виїзді – і вже на 71 секунді зустрічі гості відкрили рахунок! Мігель Гутєррес невдало вибив м'яч за спину своїм захисникам, дозволивши Камельйо реалізувати вихід віч-на-віч. 1:0! Серхіо забив найшвидший гол Райо в Ла Лізі за останні три роки.

Втім, втримати перевагу в першому таймі мадридцям не вдалося. Іван Мартін на 30-й хвилині заробив пенальті, який впевнено реалізував Кастельянос. На старті другого тайму Паласон з пасу все того ж Камельйо знову вивів Райо Вальєкано вперед, однак каталонці всього за 13 хвилин заробили ще один 11-метровий – Саіс точним ударом з "позначки" відновив рівновагу. 2:2!

У компенсований час свіжий Стуані міг і перемогу господарям принести, але його гол скасували через офсайд. Це помилка арбітрів, адже вони не взяли до уваги контакт із ногою Паласона – той грав у м'яч свідомо, а значить Стуані не був у положенні поза грою. У підсумку, фінальний свисток зафіксував бойову нічию. Райо Вальєкано не зміг піднятись у топ-4.

Четверту позицію посідав Атлетік, для якого загроза втрата місця в зоні ЛЧ ще не зникла. Бетіс мав рівну з "левами" кількість очок, тож у виїзному поєдинку проти "вердібланкос" баскам була потрібна перемога. Втім, у першому таймі моментів практично не виникало, а протягом більшої частини другого домінували господарі. Зокрема, кілька класних шансів відкрити рахунок змарнував Луїс Енріке (а Сімон зробив низку сейвів).

Ближче до завершення поєдинку гра стала розкриватись, однак Атлетік так і не змусив нервувати севільських фанів. Втім, баскам вдалося дещо опанувати тиск Бетіса. Як наслідок, забитих голів уболівальники не побачили, а Луїс Феліпе від розпачу кинувся у грубий підкат, спровокував сутичку й отримав вилучення. 0:0 на Беніто Вільямарін – команда Мануеля Пеллегріні також не змогла піднятись у зону ЛЧ.

Втім, шанс на прорив у топ-4 залишався у Атлетіко. Мадридці відставали на одне очко від Атлетіка, тож у домашній зустрічі проти Ельче команді була потрібна тільки перемога. Ніхто взагалі не сумнівався, що мадридці доб'ються свого, адже суперник "матрацників" за весь сезон набрав лишень 4 очки, не вигравши жодного матчу. На 15-й же хвилині поєдинку навіть найбільші оптимісти "поховали" гостей із Аліканте – Верду отримав вилучення, залишивши їх у меншості.

Тим не менш, до перерви голів ніхто не забив, та і моментів особливо не виникало. На старті ж другого тайму Ермосо зрівняв склади, отримавши дві жовті картки за три хвилини. Інтрига відродилась, однак на 56-й хвилині клас господарів таки дався взнаки. Феліш відкрився між лініями під пас Кондогбія й п'яткою віддав передачу на Морату, а той покотив правіше під простріл Льоренте. Грізманн не зміг його замкнути, але підхопив відскок і навісив на голову Фелішу – той з п'яти метрів не схибив. 1:0!

Організувавши ще кілька хороших атак, Атлетіко добив аутсайдера. На 74-й хвилині Мората прийняв м'яч на правому куті штрафного, ефектно обіграв захисника (той аж впав), а потім хитнув ще одного й пробив – сфера зрикошетила від суперника й перелетіла голкіпера, приземлившись біля дальньої стійки у воротах. 2:0! Ельче ж на 90-й хвилині ще й друге вилучення заробив.

У підсумку, підопічні Дієго Сімеоне підіймаються на третю сходинку в турнірній таблиці! Атлетік же випав із зони ЛЧ.

Мессі та Роналду заклопотані, Златан зрадив традиції, Лунін дебютує в ролі тата: як футбольний світ святкував Різдво