УКР РУС

Дебютний гол Депая на останніх хвилинах приніс Атлетіко важку перемогу над Сельтою

12 лютого 2023 Читать на русском

В рамках програми дня у 21-му турі Ла Ліги провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 21-й тур

Хетафе – Райо Вальєкано – 1:1

Голи: Унал, 77 – Арамбаррі, 38 (автогол)

Нереалізовані пенальті: Майораль, 50 – Де Томас, 86

Вилучення: Аленья, 54 (Хетафе)

Сельта – Атлетіко – 0:1

Гол: Депай, 89

Вилучення: Савіч, 71 (Атлетіко)

Вальядолід – Осасуна – 0:0

Екс-гравець Барселони госпіталізований після серцевого нападу

Атлетіко вирвав перемогу над Сельтою на останніх хвилинах. Галісійці у рідних стінах тримали нулі до 88-ї хвилини, а мадридці на 71-й ще й залишились у меншості внаслідок чергового вилучення Савіча – третього за сезон. Господарі тиснули, а Облаку в одній із ситуацій довелося вигрібати м'яч із лінії власних воріт!

Врятувати мадридців від фіаско зміг Депай, який вийшов на заміну в середині другого тайму. На 89-й він забив свій дебютний гол у складі "матрацників" й приніс підопічним Дієго Сімеоне перемогу. Цікаво, що це був лишень другий виїзний матч Атлетіко у Ла Лізі, в якому вдалося забити переможний гол, граючи у меншості. Перший такий поєдинок трапився аж у 1972 році.

Хетафе й Райо Вальєкано не визначили переможця, якщо вам це дійсно цікаво. Хоча мадридське дербі виявилось багатим на події. Зокрема, екс-форварди Реала (Майораль і Де Томас) не реалізували пенальті, а екс-хавбек Барселони (Аленья) залишив господарів у меншості.

При 32 ударах було забито всього два голи, причому обидва провели гравці Хетафе – один у свої ворота, один в чужі. Зрештою, поєдинок завершився нічиєю, провальною для обох мадридських колективів. Хетафе продовжив безвиграшну серію до шести матчів і не зміг покинути зону вильоту, а Райо Вальєкано не піднявся у зону ЛЧ.

Осасуна не змогла перервати безвиграшну серію. Памплонці не знали перемог протягом трьох турів, тож у виїзному матчі проти Вальядоліда нічия не влаштовувала. Втім, саме з цим результатом поєдинок і добіг кінця. Команди навіть не забили голів.

Як наслідок, Осасуна відстала від зони ЛЧ на вісім очок, а Вальядолід відірвався від зони вильоту на чотири.

Лунін взяв Клубний ЧС для України – Реал здолав Аль-Хіляль у фіналі, але Андрій пропустив тричі в день народження