УКР РУС

Раньєрі розкрив головний секрет перемоги Лестера в АПЛ

24 березня 2020 Читать на русском

Головний тренер чемпіонського Лестера Клаудіо Раньєрі зізнався, як його команді вдалося досягти успіху.

"Було важливо, щоб хлопці не відчували занадто велику відповідальність. Я боявся, що вони можуть опинитися під тиском. Тому я хотів ставити маленькі цілі. Спочатку уникнути вильоту, потім змагатися за Європу, а потім битися за титул. Я робив це до кінця, я завжди не хотів драматизувати.

Гвардіола, Клопп і ще 8 найкращих тренерів АПЛ останнього десятиріччя – рейтинг британського ЗМІ здивував несподіванкою

Це був період, коли у нас було три гри проти лідерів – Ліверпуля, Манчестер Сіті та Арсенала. Гравці попросили кілька днів відпустки залежно від кількості пунктів, які ми наберемо. Зрештою, Варді сказав мені, що, якщо вони наберуть дев'ять очок, то отримають цілий тиждень. Ми обіграли Ліверпуль з рахунком 2:0, Сіті з рахунком 3:1 і програли Арсеналу з рахунком 1:2, провівши другу половину матчі вдесятьох і отримавши вирішальний гол на 90+5. Тоді я сказав гравцям: "Для мене це ніби перемога". І я дав їм вихідний.

Деякі рішення, в підсумку, були винагороджені. Лестер здобув корону чемпіонів Англії. Я дуже радий за людей. Я пам'ятаю листи, що приходили з усього світу. Були італійці, які їздили в Лестер, навіть не маючи можливості зайти на стадіон. Вони приїхали для участі в святковому параді", – цитує Раньєрі Sky Sport.

Грати, як гранд: чому нинішній Лестер крутіший за чемпіонський