УКР РУС

Рангнік розірвав контракт з Ред Булл після 8 років співпраці – фахівець побудував футбольну структуру франшизи

31 липня 2020 Читать на русском

Ральф Рангнік покидає систему Ред Булл після великих успіхів на різних посадах у структурі компанії.

Сторони домовилися про дострокове розірвання контракту, інформує Sport Bild.

Рангнік приєднався до системи Ред Булл у 2012 році, ставши спортивним директором Лейпцига і Зальцбурга. Фахівець відразу почав реорганізацію всієї структури, яка дозволила клубам вирватися на провідні позиції в своїх чемпіонатах. Саме після приходу Рангніка РБ Лейпциг розпочав свій стрімкий підйом в еліту німецького футболу.

Строга сім'я Ред Булл – Лейпциг купив у Зальцбурга футболістів на 100 мільйонів євро

"Бики" поступово почали підніматися з регіональної ліги і в сезоні 2015/16 нарешті вийшли в першу Бундеслігу. Рангнік відпрацював цю кампанію головним тренером команди, після чого поступився місцем Ральфу Хазенхюттлю. Схожа історія трапилася і в сезоні 20018/19. Рангнік знову на рік стає головним тренером, виводить РБ Лейпциг в Лігу чемпіонів і передає правління Юліану Нагельсманну.

З минулого літа 62-річний фахівець отримав посаду директора спортивного департаменту в заокеанських проектах Ред Булл – Нью-Йорку та Брагантіно. Упродовж останніх місяців Рангніка активно сватали в Мілан, однак "россонері" все ж зробили ставку на Стефано Піолі. Натомість німець вирішив не продовжувати співпрацю з Ред Булл і розірвав контракт, який був розрахований ще на рік.

"Прозріння імені Динамо Лобановського, футбол для "PlayStation" та уроки Саккі": тренерські принципи Ральфа Рангніка