УКР РУС

Пушіч отримав чергового асистента в Шахтарі – тренерський штаб "гірників" поповнив іноземний фахівець

1 грудня 2023 Читать на русском

Донецький клуб залучив до тренувального процесу ще одну персону.

Черговим асистентом Маріно Пушіча у Шахтарі став 51-річний Кріс ван дер Верден, повідомляє офіційний сайт "помаранчево-чорних".

"УЄФА витягує Шахтар далі": Бельгія в істериці від перемоги українців, прокляття невдахи ЛЧ №1, Срна веде підступну гру

Як гравець він виступав за нідерландські Неймеген, Вітесс, ПСВ, Твенте, Ендховен та бельгійський Беєрсхот Вілрейк. Чемпіон та володар Кубка Нідерландів, переможець Кубка та Суперкубка Бельгії.

Тренерську кар'єру розпочав у 2006 році в системі ПСВ як наставник юнацьких та молодіжних команд. У березні 2012-го увійшов до тренерського штабу Філліпа Коку у ПСВ (2012–2018). Також як його асистент працював у турецькому Фенербахче (2018–2019) і англійському Дербі Каунті (2019–2020). Влітку 2022-го став помічником Дірка Куйта в Ден Гааг, у жовтні того ж року приєднався до штабу Коку у Вітессі (2022–2023).

Нагадаємо, нині до команди Пушіча у Шахтарі входять: Маріо Станіч та Єрун Схепенс (асистенти), Андрій Пятов (тренер воротарів), Карло Ніколіні і Рул Тамбер (тренери із фізпідготовки) та Радіон Пальцун (аналітик).

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Шахтар вигрібає за всіх, але цього мало – Україна серйозно ризикує втратити єврокубкове місце